peppi.jpg

Nooralla alkaa ikä painamaan. Viime syksynä Noora loukkasi selkänsä agilitytreeneissä. Se ei päässyt kävelemään portaissa, eikä pystynyt hyppäämään sohvalle. Onneksi kyseesä oli vain venähdys, joka parani lääkkeillä ja levolla.

Rousku otti tilanteen haltuunsa ja alkoi hyökkäilemään Nooran kimppuun entistä pahemmin. Tilanne ei olisi niin paha, mutta kun Bicho syöksyy aina mukaan tappeluun. Koskaan Nooralta ei ole tullut verta, mutta huuto on aivan kamala ja usein Noora ontuu tappeluiden jälkeen.

Jo lähes Rouskun aikuiseksi tulosta asti Noora on ollut päivät yläkerrassa Niinan ja Danan kanssa, kun itse olemme töissä. En ole uskaltanut jättää sitä Rouskun hampaisiin. Selän loukkaantumisen jälkeen Noora sai erikoisluvan (mieheltäni!) siirtyä makuuhuoneeseen öiksi nukkumaan, mikä on ollut aiemmin ehdottomasti kiellettyä. Perheonnen takaamiseksi makuuhuoneet ovat olleet eläinvapaata aluetta.

Mutta nyt osuin yhteen perheen kanssa, joka kovasti toivoo koiraa. He halusivat ottaa Nooran viikonlopuksi yökylään. Pyyntö tuli juuri samana päivänä, kun meillä oli ollut erityisen paha koiratappelu aamulla. Mietin nauttisiko Noora huomiosta, jonka saisi kokonaan itselleen, nyt kun se ei enää pysty treenaamaan säännöllisesti eikä kisaamaan.

Perhe kävi vierailemassa meillä ja juttelimme pitkään. Teimme myös ulkolenkin ja jätimme asian hautumaan.

Jännitin kovasti kuinka kaikki sujuisi. Oli kuin esikoiseni olisi ensi kertaa päättänyt lähteä kavereidensa luokse yökylään (joka päättyi siihen, että mieheni haki hänet yhdeltä yöllä pois kotiin). No, vilkutin Nooralle haikein mielin, kun lähdön aika koitti ja häpeäkseni tunnustan, että ensimmäinen tekstarin lähetin tunnin päästä erostamme.

Viesti klo 16:55:

"Just nyt kun tultiin ulkoa ja ollaan Nooran kanssa kotona vain kahdestaan, vaikuttaa hän vähän levottomalta: katsoo sohvan selkänojalta ulos ikkunoista, kävelee ympäri taloa ja vahtii ulko-ovea. Muuten sitä ennen oli oikein pirteä ja reipas. Tyttöni tulee kohta synttäreiltä ja mieheni lätkätreeneistä kotiin. Saa nähdä miten ilta menee, malttaako yhtään käydä maate. Tyttäreni kyllä jo varasi Nooralle nukkumapaikaksi tuollaisen rievun oman huoneensa lattialle. Laitan vielä myöhemmin viestiä."

Kehotin antamaan hieman juustoa, jotta mahdollinen paha mieli katoaisi ja Noora saisi muuta ajateltavaa. Mietin, pitäisikö minun mennä hakemaan Noora samantien kotiin, mutta kolmen lapsen äitinä ajattelin malttaa mieleni ja yrittää ainakin teeskennellä, etten ole kanaemo.

Viesti klo 20:35:

"Täällä kaikki hyvin! Noora rauhoittui nukkumaan iltalenkin jälkeen tähän olohuoneeseen meidän kanssa kun katsotaan huumaa ; -)"

Yrittävätkö he vain rauhoitella minua vai onko kaikki hyvin? Päätän tiukasti olla reipas äiti, enkä hössöttää kanaemon tavoin.

Viesti klo 9:07:

"Huomenta! Yö meni rauhallisesti ja Noora nukkui hyvin. Taisi eilinen olla jännä päivä hänellekin kun nukkuu vielä. Teki illalla ensin petiä meidän aikuisten makuuhuoneen lattialle peiton ja tyynyn päälle. Myöhemmin heräsin kun Noora oli tullut nukkumaan meidän sängyn jalkopäähän ja vielä myöhemmin meidän väliin ;-). En muistanut kysyä sulta, saako kotona tulla sänkyyn, mutten raaskinut pyytää poiskaan. Toivottavasti ok... Noora on todella söpö ja kiltti koira!"

Olen valitettavan puolueellinen, mutta minustakin Noora on söpö ja kiltti  : )

Niin, useimmat yövierailut sujuvat loppujen lopuksi hyvin, mutta senhän kolmen lapsen äitinä toki tiesin koko ajan.

noora.jpg