On monia mahdollisuuksia osallistua kummikampanjoihin. Itse olen kääntänyt vuodesta 2005 vapaaehtoisena World Visionin kummikirjeitä. Mukaan ajauduin työpaikkani Helping Hands kampanjan kautta. Työ on melko suoraviivaista, saan kerralla noin viisi kirjettä lapsilta kummeille tai päinvastoin. Käännän kirjeet englannista suomeksi tai päinvastoin.

Ensimmäiset kummilapset, tyttö nimeltä Kokila ja hänen veljensä Maheswaran, olivat Intiasta Interpedian kautta. Heidän kanssaan aloitin vuonna 1998 ja näin heidän kasvavan nuoriksi aikuisiksi. Nyt minulla on kummityttö nimeltä Mintra Thaimaasta ja olen Maedot-projektikummina Etiopiassa. Maedot-projekti viehätti minua sen takia, että siinä on mahdollista auttaa myös lasten vanhempia (jotka joskus ovat lapsia itsekin).

Jos haluaa tukea ihmisten kaltoin kohtelemia lähisukulaisiamme, niin alla on ystäväni suosittelemia linkkejä:

The Dian Fossey Gorilla Fund International, www.gorillafund.org

The Gorilla Foundation, www.gorilla.org (mm. viittomakielellä kommunikoiva kuuluisa Koko-gorilla, joka maalaa tauluja. Kokon keskusteluja on DVD:llä, tutkimukset sen älyllisistä ja kielellisistä kyvyistä ovat aivan uskomattomia, nettisivuilla on videopätkiä yms. Kannattaa katsoa myös myynnissä olevia tauluja, joissa on selitys siitä, mitä taulut esittävät, gorillat ovat itse nimenneet ne.)

Iowa Great Ape Trust, www.greatapetrust.org (tekevät paljon tutkimusta ihmisapinoiden älykkyyteen ym. liittyen)

Suncoast Primate Sanctuary, www.suncoastprimates.org (Sieltä voi tilata mm. Tarzanin Cheetahin maalaaman taulun)

Orangutan Foundation International, www.orangutan.org

The Jane Goodall Institute, www.janegoodall.org (siellä on ikivanha Gregoire-simpanssi)

Chimpanzee Rehabilitation Trust, www.chimprehab.com (kuvassa kummisimpanssini Nelli)

simpanssi.jpg

Sokerina pohjalla on aasit. Aasin elämä ei monen silmissä ole kovinkaan korkealla. Aasifarmeja, joihin on pelastettu kärsiviä aaseja voi tukea mm: www.neddi.org