20080524_11.jpg

Omenapuu on nupulla ja puu täynnä lupauksia syksyn hedelmistä... Luumupuu näyttää selvinneen toissavuoden rusakon hyökkäyksestä ja versoo nyt todella vauhdilla. Kirsikkapuu näyttää menneen talven muistolta (toivottavasti talttahampaalle tuli edes vatsa täyteen), tosin sekin versoo juuresta, mutta en tiedä, onko se omajuurinen vai ei. Mustikat näyttävät selvinneen hallasta ja ne kukkivat oksat notkuen.

20080524_12.jpg20080524_13.jpg

Alppiruusut aloittelevat kukintaa ja lemmikit kukkivat aivan villiintyneinä sinisinä ja valkoisina.

20080524_14.jpg

Sain tehtyä päivän tavoitteen, köynnöshortensian siirron. Olin istuttanut sen vähän syrjään, kun ajattelin, ettei se selviä suopohjaisella maalla. Mutta yllättäen se onkin lähtenyt hurjaan kasvuun ja halusin siirtää sen, ennenkuin siirto on myöhäistä sen koon vuoksi.

20080524_15.jpg20080524_16.jpg

Samalla energialla, kun vauhtiin pääsin, siirsin villiintyneet ruusut köynnöshortensian viereen. Nopeasti arvioituna siinä on kaksi juhannusruusua (rosa pimpinellifolia) ja neljä kurtturuusua (rosa rugosa), jotka kipeästi kaipaavat leikkausta. Laajensin viime kesänä aloittamana kateviljelyn kasvimaalta kukkapenkkeihin. Kitkin esiin pari pionia, kaksi kuunliljaa ja liljaryhmän. Laitoin niillekin olkisuojauksen.

Tein elämäni emämunauksen kolme vuotta sitten, kun tilasin halpaa multaa, joka oli täynnä rikkaruohon siemeniä, joita nyt yhä kitken pois. Viime keväänä tilasin Kekkilän multaa autokuormallisen ja se näyttää rikkaruohottomalta.