20080531_2.jpg20080531_3.jpg

Muistatteko mainoksen? Tosielämässä en ole vielä nähnyt puhdistusainetta joka räjäyttää lian pois, mutta hyvillä siivousvälineillä yhdistettynä raakaan lihasvoimaan, lika kyllä poistuu tullakseen sitten taas ajan kanssa takaisin.

Lapsukaiseni eivät ole koskaan oikein sisäistäneet siivouksen jaloa luonnetta, vaan keskittyneet tosiasiaan, että miksi siivota, kun lika ja sotku kuitenkin palaavat. Jotta kullanmurujani ei syytettäisi uusavuttomiksi, on hyvä käydä läpi siivouksen saloja.

1. Ikkunoiden pesu. Vaikka esikoiseni on asunut jo reilun vuoden omillaan, hänelle tuli yllätyksenä, että ikkunoita on pestävä. Niinpä selvittelimme ikkunanpesun salaisuuksia (vati, vettä, astianpesuainetta, rättejä, kahva ikkunan avaamiseen, karmien pesu, jne) sekä terminologiaa (rainut ja miten ne nähdään auringon valoa vasten).

20080531_4.jpg

2. Lattioiden vahaus. Testikysymyksiä: Kumman huoneen lattia on vahattu, vasemman vai oikean? Kummasta lattiasta lähtee lika irti helpommin, pyyhkäisemällä, lähes kuin mainoksissa? Onko lattia helpompi vahata kun asunto on tyhjä vai siirtää huonekalut huoneen puolelta toiselle?

20080531_6.jpg20080531_7.jpg

3. Hella. Koska olet viimeksi siirtänyt hellasi pois paikoiltaan (siinä on pyörät alla) ja tutkinut sen sivut & lattian sen alla? a) En koskaan 0 pistettä b) Voiko hellaa siirtää 0 pistettä c) Mitä? 0 pistettä d) Kaikki muut vastaukset 1-5 pistettä. Bonuspisteitä siitä, että tietää hellan nappuloiden olevan irrotettavia.

Ps. Muistitko jääkaapin alusen?...