20080619_3.jpg20080619_4.jpg

Koirani ovat kuin suutarin lapset, joilla ei ole kenkiä. Energia on mennyt viimeisten viikkojen aikana pentuihin ja omat koirat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Minulle on myös moni soitellut ja kysellyt trimmausta. Joku mainitsi, että täällä pääkaupunkiseudulla oleva trimmaaja on murtanut sormensa. Se osittain selittäisi tulvan trimmaustarpeessa olevia koiria tai sitten ihmiset vain heräävät huomaamaan, että nyt on juhannus ja mökki odottaa. Villakoiran pitkä turkki ja mökki ovat vihoviimeinen yhdistelmä.

Yaelilla on akuutti rahapula johtuen siitä, ettei kesätyöpaikkaa löytynyt. Onneksi perheessämme on aina varma tapa ansaita taskurahoja, karsta vain käteen ja menoksi. Yaelilla meni puoli tuntia yhteen takajalkaan, toinen puoli tuntia toiseen takajalkaan. Yllättäen yhteen korvaan upposi kanssa puoli tuntia, samoin kuin sitten toiseenkin. "Äiti, saanko vetää Bichon koneella?". "Et, et ja et". Meillä on jo kaksi kynittyä kaljurottaa, kun en jaksanut laittaa niitä ja päästin tyttöni trimmerillä niiden kimppuun.

Mutta nyt on lomani alkanut (vihdoin) ja haluan Bichon näyttävän villakoiralta. Piste. Ensin turkki on karstattava auki, sitten pestävä ja vihdoin sitten konetyöt ja leikkaus.

Ilmeisesti tähtieni asennot ovat vinossa, sillä tälle viikolle osui kolme villakoiraa, jotka kaikki yrittivät purra minua. Minulla voi mennä kuukausia, että kukaan ei yritä purra, mutta tällä viikolla horoskoopissani varmaan luki: "Vältä karvaisia elukoita". Yksi onnistui puremaan reiän käteeni, kun en saanut vedettyä sormiani tarpeeksi vikkelästi turvaan. Yhden omistaja väitti kiven kovaan, ettei hänen koiransa pure, se vaan on niin herkkä. Artikuloin huolellisesti: "Jos koiranne iskee purukalustonsa minuun, sitä kutsutaan puremiseksi, täysin riippumatta siitä, mikä mielentila sattuu olemaan hampaiden yhteen iskeytymisen takana".

Mutta siis, kunhan saan Bichon valmiiksi karstattuna, niin pääsen leikkaamaan sen turkkia. Minä oikeasti pidän koirien trimmaamisesta. Jotkut maalaavat öljyväreillä, jotkut muovaavat savesta esineitä, minusta on kiva nähdä, kuinka karvaturrista kuoriutuu villakoira. Se on hyvää vastapainoa työlleni.