20080628_27.jpg20080628_28.jpg
Mieheni unelmaloma jatkuu. Lauantaina minusta alkoi tuntua, että kotimme kaipaa pientä piristystä. Yläkerta oli sotkuinen ja esikoiseni sänky oli edelleen siellä. Koska pikkuiseni on jo mennyt kihloihin, oletin, että on turvallista siirtää tyhjä sänky pois tilaa viemästä.

Kun katselin ympärilleni, niin seinän värikin tuntui väärältä... Romua lojui enemmän kuin lääkäri määräsi joka puolella...

Niinpä otin paperia ja kynän, piirsin yläkerran pohjapiirroksen paperille ja irtopaloina leikkelin paperista  mittasuhteessa kaikki huonekalut (jotkut muistavat vielä paperinukke ajat). Sitten vain hurjaa huonekalujen pyöritystä ympäri paperia. Minusta tuntuu, että mieheni luovutti suunilleen silloin haaveensa leppoisesta loman alusta.

20080628_20.jpg

Ensin siivosin tyttöni huoneen. Tyhjensin vaatekaapin (kaksiosainen, peiliovilla) ja siirsin sen toiselle seinälle. Hän sai ison lipaston ja sinisen värin sisustukseen. Hän menetti kirjahyllyn. Seinälle ilmestyi vanha juliste, jossa on yksisarvinen.

Tyttöni oli Rauman juhannus festareilla, jotka tosin pidettiin Porissa... Mieheni järkyttyi sanattomaksi ajatuksesta, että Yael lähtee festareille, mutta järkytystä lievensi se, että Yael ei nukkunut teltassa, vaan parin sadan neliön hulppeassa talossa kaverinsa serkun luona. Lisäksi yritämme muistaa, että hän on ensi kuussa jo 19-vuotias. Perjantaina soittelimme usein hänelle pitkin iltaa, kunnes vakuutuimme siitä, että hän on hengissä. Viimeinen soitto tuli, kun hän oli turvallisesti taksissa kohti majapaikkaansa. Lauantaina oli vuorossa sukulaisvierailuja.

Eilinen meni käytännössä maalia ostaessa ja täsmäiskun tekemisessä Ikeaan, josta ostin verhoja ym. ah niin ihanaa sisustuskrääsää. Ikea on juuri oikea paikka sisustuskärpäsen iskiessä. Sitten purimme meidän makuuhuoneemme ja maalasimme seinän. Älkää kysykö, mikä väri on, ennen seinä oli sininen, mutta nyt tunsin, että haluan okran värisen seinän. Väri näytti alussa, hmm, mielenkiintoiselta seinällä, mutta yön yli nukuttuani olen ihan tyytyväinen. Puolet makuuhuoneestamme on siis maalattu, puolet odottaa vielä vaatekaappien purkamista ja maalausta.

Poikani huone on myös purettu atomeihin mukaanlukien hänen sänkynsä, joka seisoo nyt pystyasennossa. Ainoa syy, miksi hän ei ole tehnyt kapinaa, on se, että ensimmäinen mitä tein, oli hänen tietokonepöytänsä virittäminen uuteen paikkaan huoneessa ja netin toiminnan varmistaminen. Ilmeisesti hän ei välitä, vaikka joutuu kiipeämään tavararöykkiöiden yli koneelleen. Yön hän nukkui alakerrassa ja esitti juuri ylös kömpiessään vienon toivomuksen sängyn takaisin saamisesta ensi yöksi.

Keskiviikoksi meillä on varattu peräkärry, joten se on deadline kaatopaikalle menevän isomman tavaran lajittelussa.

Mimmi on lähdössä tänään uuteen kotiin, tyttöni vie Mimmin Tampereelle kahdeksi, jossa treffaa uuden perheen Särkänniemessä. Perhe on ajellut sinne Kemijärveltä lapsineen ja he jatkavat sitten matkaa kotiin. Tyttöni pyörähtää hetken Särkänniemessä kaverinsa kanssa ja ehtii (toivottavasti) treeneihin ajoissa kuudeksi, sillä en pärjää yksin Vekoran arkitottiksen kanssa (liikaa ihmisiä, tarvitsen apuohjaajan).