Aamulla Michael soitti minulle töihin ja sanoi Akun yskivän. Kelasin nopeasti kennelyskän ja nenäpunkin, kunnes kuulin Akun taustalla yskivän. Siihen loppui miettiminen, selvitin vain, minne eläinlääkäriin saa nopeimmin ajan ja soitin isäni kuskiksi sekä Yaelin henkiseksi tueksi mukaan. En ole koskaan kuullut vastaavaa yskää.

He siis menivät joukolla eläinlääkäriin ja eläinlääkäri mietti kennelyskää, kunnes kuuli Akun yskivän ja päätti samantien nukuttaa sen tähystykseen. Akulla oli näkyvissä oleva ruokatorven osa ihan naarmuuntunut, punainen ja tulehtunut.

Eilen illalla Aku oli syönyt kananluita ja ilmeisesti terävä luu oli raapinut koko ruokatorven. Taivas tietää, miltä vatsa, ohutsuoli ja paksusuoli näyttävät. Aku on nyt kotona tarkkailussa antibioottikuurilla ja olemme hälytystilassa valmiina lähtemään päivystykseen tarvittaessa.

Yksi tuttuni soitti iltapäivällä ja kertoi juuri tulleensa röntgenistä (harmaa kääpiö), diagnoosina Leg Perthes. Voi harmin harmi. Onneksi leikkauksen onnistumisprosentti on hyvä ja tulevaisuus näyttää loppujen lopuksi hyvältä.

Perään soitti toinen tuttuni, jonka luokse minun piti illalla mennä (musta keskari), mutta tuttuni oli koiransa kanssa eläinlääkärissä tiputuksessa. Koiraa oli purrut kyy ja koiran pää ihan turvoksissa. Juttelimme vielä illalla puhelimessa ja koira näyttäisi toipuvan. Yöstä tulee varmasti raskas, kun koiraa on tarkkailtava ja huomenna on kuitenkin työpäivä.

***

9.8. Aku ja musta keskari voivat kumpikin hyvin ja toipuvat.