Ääni hukassa -koiranäytelmä PetExpo 2009 -messuilla Helsingin Messuhallissa Pedigree-areenalla lauantaina 4.4. ja sunnuntaina 5.4. klo 12.30.

Näytelmän käsikirjoittaja-ohjaajaparivaljakko Camilla Ketonen ja Yael Ovitz ovat helsinkiläisen Koirakoulu Kompassin kouluttajia. Näytelmässä on mukana heidän omistamistaan koirista kuusi.

"Harjoituksissa mukana oleva kolmevuotias kääpiövillakoira Rousku on bändin flyygelisti Oscar. Wunjon tapaan Rouskukin on koko vartin mittaisen näytelmän ajan lavalla.

"Yo", käskee Ovitz. Rousku nostaa tassun ilmaan. Ovitz naksauttaa naksutinta, ja Rousku saa palan hevosta.

"Naksuttimen avulla koiran koulutus on todella tehokasta. Naksahduksen voi ajoittaa juuri siihen hetkeen, kun koira onnistuu ja tekee oikean liikkeen", Ovitz selittää.

Rouskulla on vahva tausta koiratanssijana, ja sen huomaa. Hepanliha- ja naksahduspalkan voimin se kimmahtaa ketterästi metrin korkeudelle ilmaan ja laskeutuu sirosti tassuilleen. Rousku osaa myös aivastaa käskystä.

Seuraavaksi Wunjo saa harjoitella huikkakohtausta. Ketonen antaa koiralle puolen litran limupullon ja käskee ottamaan huikan. Ja Wunjo ottaa. Ja ottaa toisen ja kolmannenkin kerran ennen kuin saa taas murusen heppaa ja pääsee takahuoneeseen lepuuttamaan.

Sillä aikaa pörröpäinen Rousku asettuu flyygelin taakse ja soittaa pätkän Für Eliseä. No eipäs sentään, sitä hän ei heppapalkalla suostu esittämään näin niukalle yleisölle. Sen sijaan hän heiluu kuin Jimi Hendrix afrokampaus ailahdellen ja nuuhkaisee mikrofonia..."

Lue koko tarina!

Lähde teksti & kuva: Kaleva

***

PetExpon aikataulu la & su:

10.30-11.00 muotinäytös
12.30-13.00 NÄYTELMÄ
13.15-13.30 Erilainen agility - vain lauantaina
14.00-14.15 koiratanssi
14.45-15.15 muotinäytös
17.15-17.30 koiratanssi