Tänään sain Matildan käden päällä siirrettyä takaisin häkkiin  : )

Pieni askel ihmisellekunnalle, mutta suuri minulle. Uusin Matildan häkin sisustusta niin, että osa leluista ja tikapuut ovat nyt häkin ulkopuolella. Tosin Matilda rakastaa nakertaa kanarialintujen olkisuojusta  enemmän kuin leikkiä omilla leluillaan, Felixin ja Fortunan suureksi närkästykseksi.

Aamulla kello kävi neljää, kun aurinko nousi ja Matilda päästi raikuvan kutsuhuudon saadakseen oman lintuparvensa (=lue minut) luokseen. Unen läpi kuulin, kun mieheni päästi ruman sanan ja loikki alakertaan vetämään verhot kiinni. Jaa'a, kukakohan oli unohtanut sulkea verhot?

Matilda on äänekkäimmillään aamuisin, kun vesi alkaa lorisemaan keittiössä. Se innostaa Matildaa kommentoimaan elämää melko kovaäänisesti (=rääkymällä kamalalla äänellä). Muuten se on melko hiljainen, paitsi kun sillä on asiaa.

On itse asiassa melko jännä juttu, ettei Matilda laula laisinkaan, sillä on vain kaksi moodia. Se on joko hiljaa tai rääkyy järkyttävällä äänellä "krääk, krääk". Olisikohan se sittenkin naaras? Matildalta puuttuu undulaattien tasainen laulunluritus kokonaan.

Löysin ääninäytteen nimellä "A mad budgie!".