20090714_03.jpg20090714_04.jpg

No nyt on sitten kokeiltu tuota toistakin haukkupantaa.

Sitruunapanta, Aboistop
1) Se on luotettava ja toimii niinkuin pitää
2) Se on kallis (patterit kuluvat todella nopeasti, uusia täyttöpulloja pitää ostaa, patterit maksavat pienen omaisuuden, yli kympin kappale)
3) Se on hankala laittaa koiralle (laita patteri paikoileen, lisää suihketta, tarkista patterin kunto, toimiiko vielä..., patterin kansi aina hukassa)
4) Hankala kuljettaa mukana / säilyttää käden ulottuvilla, kun irtonaisia osia on niin paljon. Patteri, laite itse, patterin kansi, täyttöpullo, varapatteri (patterit ovat aina loppu, patteri kuluu, vaikka koira ei haukkuisi lainkaan)
5) Koira oppii helposti haukkumaan niin, että laite ei laukea. Tosin silloin haukku on matala ja "miellyttävämpi" kuunnella. Jotkut koirat eivät piittaa sitruunasta tuon taivaallista, vaan louskuttavat säiliön saman tien tyhjäksi.
6) Koiralaumassa voi laueta, vaikka koira itse ei haukkuisi.

Ultraäänipanta, Barkstop:
1) Helppoakin helpompi käyttää (on / off nappula, koko konetta ei tarvitse koko ajan purkaa ja koota), pienikokoinen näppärä
2) Koirat kyllä vähentävät haukkumista, mutta....
3) Panta laukeaa paitsi haukkumisesta, niin myös portaissa juoksemisesta, pään ravistelusta, jalalla rapsuttamisesta... On erittäin tärkeää, että ko. pantaa käytettäessä säätää sen niin, että itse kuulee varoituspiippauksen, kun se laukeaa. Ei sovi huonokuuloisille (=ihmisille, koska silloin ei voi varmistaa, koska laite laukeaa ultraääneen ja miksi). Yksi laitteista, jonka ostin, oli rikki niin, että se "ulvoi" koko ajan.

Summa summarum, takaisin lähtöpisteessä. Eikö maailmassa ole kunnollista haukkupantaa, joka toimisi?