Tällä hetkellä lämpömittari saa jakamattoman huomioni. Nyt joku voi ajatella, että kolmen lämpömittarin seuraaminen saa lämpötilan seuraamisen aivan uudelle tasolle... (En halua kuulla lasteni kommentteja asiasta).

Yläkerrassa on lämpömittari joka hälyttää, jos lämpötila laskee alle nollan. Mieheni yritti selittää jotain hätävarjelun liioittelusta, mutta eikö muka sähkökatkoja tapahdu koskaan??? Ja ÖISIN on hallaa ja ÖISIN nukun yläkerrassa omassa sängyssäni. Mitä siis hälytys alakerrassa auttaa?

Kerroin jo hätäsuunnitelman perheeni miehille (jotka vielä asuvat kanssani). Jos hälytys tulee yöllä, kaikki hyppäävät ylös välittömästi ja evakuoivat ketjussa kasviparkani sisätiloihin. En kuitenkaan ole vaatinut reaaliaikaisia harjoituksia palomiesten tapaan (piste minulle), vaan luotan kovaan ääneeni hälytyksen sattuessa. Ääneni, jonka sievä tyttäreni on perinyt, muistuttaa tarpeen vaatiessa sumusireeniä.

Alakerrassa on mittari, josta näen näppärästi reaaliajan, sekä min ja max lämpötilat. Luen niitä tällä hetkellä yhtä innokkaasti kuin aamulehteä.

Sitten on vielä vanhan ajan lämpömittari (patterit voivat loppua), jota vilkaisen ihan vain kasvihuoneessa touhutessani. Kylläpä on lämmintä ja mukavaa, kyllä kyllä, lämpömittarikin sen kertoo...