...sanoisi Niina,, jos joku kysyisi. Niinan ilme kertoo varmasti kaiken tarpeellisen. Otin kuvan, kun kökötimme piilossa kaislikossa. Onneksi Rousku löysi meidät.

No, maisemat olivat kauniit siinä kököttäessäni, mutta märät, sanoisin...

Mutta uutisia hajutunnistuksen muilta alueilta:

Koirat auttavat diabeetikoita (englanniksi hakusana: Hypoglycemic Alert Dogs):
"Hypokoiran tominta perustuu sen kykyyn erottaa ihmisen verensokerin vaihtelut. Koira pystyy ennustamaan jo ennakolta sen, ettei diabeetikon verensokeri putoa liian alas. Näin estetään verensokerin edestakainen heilahtelu." (Lähde)

Ruotsissa koirat auttavat raiskaajien etsinnöissä:
"Monesti seksuaalisen väkivallan uhri on niin shokissa, ettei hän osaa näyttää missä hyökkäys tapahtui. Sellaisissa tapauksissa rikoksen tutkijoilla ei juurikaan ole mahdollisuuksia. Koira sen sijaan pystyy jopa käsipallokentän kokoiselta alueelta jäljittämään spermaa sentin tarkkuudella", kertoo poliisitarkastaja Elisabeth Holm Länsi-Götanmaan poliisista. Holmin tietojen mukaan ruotsalaiskoirat ovat ainutlaatuisia maailmassa. Ja tehokkaitakin ne ovat. Holmin oma koira Inez on toimittanut raiskaajia yhteensä 17 vuodeksi vankeuteen. Ajoituksella on myös tärkeä osa rikoksen selvittelyssä, sillä sperma häviää nopeasti. Sadekuuro riittää huuhtomaan todistejäljet olemattomiin. Inez on kuitenkin onnistunut löytämään hyvinkin pieniä määriä siittiöitä maastosta."  (Lähde)