Eilen oli Sukokan ensimmäinen luentopäivä ja kävimme läpi mm. Tapiolan vakuutuksia. Esitys ei ihan vakuuttanut minua, sillä yhteistyö Agrian kanssa on lopetettu, vakuutusmaksut ovat nousseet, omavastuu suurentunut ja Tapiolassa on rekrytointikielto päällä eli lähtevien tilalle ei palkata uusia. Itse olimme jo vuoden vaihteessa tarkistaneet vakuutukset ja karsineet niistä osan omilta koiriltamme.

Sitten oli melko mielenkiintoinen luento ruokinnasta ja sain jonkinlaisen valaistumisen. Heti kun ehdin ja viitsin, päivitän ruokintaohjeet, joita olen antanut. Olli Wuorenmaa markkinoi Eaglea ja voisin melkein antaa ääneni Eaglelle. Aion itse kokeilla ruokaa, pääsyynä, että se on niitä harvoja merkkejä Joseran rinnalla, joista valmistaja antaa takuun siitä, että ruoassa ei ole käytetty keinotekoisia antioksidantteja.

Lopuksi oli luento verottajan näkökulmasta ja se oli mielenkiintoinen, vaikka asiat olivat minulle jo ennestään tuttuja. Verottaja ON KIINNOSTUNUT koiran kasvatuksesta ja Koiranet on oivallinen tietokanta asian tarkistukseen, jossa verottajakin osaa sujuvasti surffailla. Verotusmielessä on kaksi asiaa ALV-raja (8500 euroa vuodessa) ja henkilökohtainen tuloverotus. Verottajalla on oikeus verottaa 7 vuotta taaksepäin, jos verottajan suurennuslasin alle joutuu. Yksi suurin vinkkilähde on kateelliset kanssa kasvattajat, jotka ottavat kiitettävästi yhteyttä verotoimistoon: "Eihän asia minulle kuulu, mutta kovasti ihmettelen...".