Tänään koirarintamalla tuli kaksi yhteydenottoa, molemmissa päähenkilönä nuori uros.

Toinen pikkuherra, vuoden vanha, merkkailee kotona ja haju on sen mukainen. Mitä tehdä? Nopein ja helpoin ratkaisu on laittaa koiralle vaippa. Pestä pissan haju pois matoista, verhoista, sohvista jne. Vetää henkeä ja koota kärsivällisyyttä, kun ongelma ei ole akuutti. Mutta myönnän, on raivostuttavaa ja masentavaa tulla kotiin, kun virtsan haju leijailee vastaan tyrmäävänä (se ei myöskään paranna parisuhdetta). Ennen hälytyslaitteen kokeilemista, suosittelen kuitenkin lämpimästi ensin perinteisiä keinoja... http://www.sisasiisteys.fi/

Toinen pikkuherra on kuin euroopan omistaja. Ikää on alle puoli vuotta, mutta ego kuin jellonalla (todettu allekirjoittaneen trimmauspöydällä). Nyt pikkujellona on kuitenkin alkanut karkailemaan ja sellainen käytös ei sovi pikkujellonille, jotka ovat riippuvaisia lämpimästä kodista ja ruokakupista.

Kaikille pikkujellonien omistajille suosittelen lämpimästi koirakouluun hakeutumista. Koira sosiaalistuu ja yhteinen sävel löytyy omistajan ja koiran välillä helpommin ohjauksen alla. Espoon suunnalla on mm.
Espoon koirakerho http://www.espoonkoirakerho.net/
Lauttasaaren koirakerho http://www.lauttasaarenkoirakerho.com/, valitettavasti sinne haku on jo päättynyt, mutta syksyllä alkavat uudet kurssit.
Kivenlahden koirakerhosta minulla ei ole omia kokemuksia, mutta linkki sinne:  http://www.kiveko.net/

Jotain apua löytyy ehkä seuraavista artikkeleista
http://www.koirakoulukompassi.com/karkailee.html
http://www.koirakoulukompassi.com/tanne.html