Aamulla heräsin pirteänä kuin peipponen. Tänään oli ehdoton deadline Bichon, isovillakoirani pesemiselle.

Päivä sujui suunnilleen näin: Luin rästiin jääneitä lehtiä, hain kuopuksen kaveriltaan yökylästä, söin lounaan, katselin nauhoitetun ohjelman telkkarista, päätin siivota yläkerran, kastelin kukat, siivosin linnut, tein paperityöt (laskut ym) ja totesin, että koiran pesu jäi...

Mutta lehtikatsaukseen:

Tiedelehdessä oli veikeä artikkeli ajasta. Kun esikoinen oli lukiossa ja ajoin hänet aamuisin kouluun, kävimme pitkiä keskusteluja ajan olemuksesta. Minusta aika on piste, mitä teoriaani selitin hänelle pitkään ja hartaasti. Esikoinen oli sitä mieltä, että aika on spiraali, mitä hän selitti minulle yhtä pitkään ja hartaasti. Emme kumpikaan tainneet luopua omasta näkemyksestämme. Kirjassa, jonka luin oli aivan uusi käsitys ajasta.

Historian havinassa monet ovat yrittäneet määritellä aikaa eri tavoin, mm. Australian aboriginaaleilla on vahva usko uniaikaan. 

Paikallislehdessä oli juttu AST:n kentästä, joka sijaitsee kotimme lähellä. Asukkaat ovat suivaantuneet räksyttämiseen ja joku on jopa heitellyt treenaavaa koirakkoa kivillä. Kaupunki etsii nyt siis uutta paikkaa koirille, molempien osapuolien tunteiden rauhoittamiseksi...

Itse treenaan AGRYn kentällä, jossa on isoja kerrostaloja kentän vieressä. Ihmettelen, kuinka häätöä ei ole jo tullut aikoja sitten. Valituksia on kyllä tullut paljon, mutta ilmeisesti Helsingissä siedetään ääntä enemmän.

***

Hesarissa oli juttua salasanojen viemisestä hautaan. Siinä missä ennen jäi jälkipolville valokuvia ja kirjeitä, nyt kaikki tavara on kovalevyllä, mailibokseissa jne. Jenkit (tietysti) ovat perustaneet firman, johon voi tallentaa salasanasi ja jos sinusta ei kuulu mitään, he olettavat sinun kuolleen ja lähettävät salasanat haluamallesi henkilölle. 

Facebookista oli pitkä juttu: "Ihmiskunta jakautuu nykyisin miehiin ja naisiin, kissaihmisiin ja koiraihmisiin sekä niihin, jotka ovat Facebookissa ja niihin jotka eivät ole." No jaa, loin sinne profiilin kauan sitten, mutta en käyttänyt sitä mitenkään. Sitten minulle alkoi tulla enemmän ja enemmän kutsuja... Vilkaisin ohimennen pääsivua, jolla vilisee tuttavien viestejä arjen kulusta ja jäin koukkuun  : )