20081130_03.jpg20081130_04.jpg

Ainekset:

3 pientä pilkottua perunaa / ruokailija
1 sipuli pilkottuna (voi jättää pois)
kylmää vettä kattilaan niin paljon, että perunat peittyvät
1 tl suolaa
mustapippuria (ripaus)

Valmistus:

1. Laita perunat ja sipulit kattilaan kylmään veteen, lisää suola ja mustapippuri
2. Kun vesi alkaa kiehua, anna kiehua 12-15 minuuttia (laita munakello)
2. Kokeile haarukalla perunoiden kypsyyttä, kypsästä perunasta haarukka menee helposti läpi.

Perunamuusi:

1. Poista vesi kiehuneista kypsistä perunoista
2. Murskaa perunat muusiksi (varo kuitenkin tekemästä liisteriä)
3. Lisää 2 rkl margariini + hieman yrttisuolaa
4. Lisää loraus maitoa oman maun mukaan

20081130_05.jpg