Jedi on nyt tasan 7 viikkoa. Voisi kuvitella äkkiseltään, että koiran hankinta on yksinkertainen tapahtuma. Päätät hankkia koiran, vakuutat perheellesi, että koiranpentu tekee teidät yhdeksi suureksi onnelliseksi perheeksi, valitset rodun, etsit kasvattajan ja ostat pennun.

Mutta Jedin päätyminen meille oli monen mutkan takana ja ensimmäset kurvit tehtiin jo viime vuoden puolella. Tai täsmällisemmin jo vuonna 2006, mutta ei nyt kuitenkaan upota niin pitkälle historian havinaan. Mutta pitkä tarina pähkinänkuoressa: mutkien ja kurvien jälkeen, minulla on nyt siis oma mustaterrieri.

Jedi pölmähti keskelle puudelilaumaani ja oli näin ensimmäisenä päivänä hieman hämillään. Se kulkee ulkona reippaasti häntä heiluen hihnassa, kuin olisi aina kulkenut hihnassa (vaikka hieman epäilen, että tämä oli ensimmäinen kerta kun Jedi kulki hihnassa). Olohuoneessa se kuin ohimennen otti lipaston kahvan suuhunsa ja kun alkoi kuulumaan narsk narsk, juoksin vaihtamaan kahvan puruluuhun. Sisäsiisteys ei ole vahvimpia puolia, sitä on siis harjoiteltava urakalla. 

Perhe alkoi vihjailemaan, että uuden tulokkaan nimi on Dino, mutta älkää kuunnelko heitä, kunhan vinoilevat vauvani kustannuksella. Ei se mikään dinosaurus ole, vaan jedi ritari. Kunhan ensin hieman kasvaa, oppii sisäsiistiksi ja kiipeämään portaat. Jedinä on vaikea uskottavasti olla, kun ulkona tulee kyykkypissat, sisällä lirahtaa lattialle ja muiden mennessä yläkertaan käymään, niin portaat muodostavat Mr. Jedille ylitsepääsemättömän esteen.

Painoa Jedillä on 5 kg.

Tietoa rodusta tämän linkin kautta.