Voisin kutsua itseäni muuton ammattilaiseksi. Lapsuudessani muutin kaksi kertaa ennen kouluikää ja muistan ensimmäisen muuttoni siitä, että menin ulos leikkimään ja kun piti palata sisälle, en muistanut, missä koti oli. Olin silloin 5-vuotias. Itku meinasi tulla ja ystävällinen naapurintäti tuli avuksi: "Mikä sinun sukunimesi on? Katsomme rapusta missä kerroksessa asut." Kysymys sai minut täysin mykäksi. Tiesin sukunimeni vanhassa osoitteessa, mutta en ollut kysynyt äidiltäni, mitä uuden oven postiluukussa luki. En tiennyt mikä minun sukunimeni oli uudessa paikassa. Vastasin totuudenmukaisesti, etten tiennyt sukunimeäni.

Sen jälkeen muutot eivät ole traumatisoineet minua. Ennen naimisiinmenoani muutin kymmenen kertaa kotoa lähdettyäni ja naimisiinmenoni jälkeen olen muuttanut kuusi kertaa. Lasten kanssa olen pitänyt huolta siitä, että kaikki ovat tienneet sukunimensä muutosta huolimatta.

Jotta muutto ei olisi elämää suurempi kaaos, se kannattaa suunnitella huolellisesti.

1) Sähkö, puhelinliittymät, kotivakuutus, muuttoilmoitukset.
2) Riittävästi jätesäkkejä sekä pahvilaatikoita, joihin voi kirjoittaa paksulla tussilla sisällöt (laatikoita joutuu usein purkamaan, kun jotain tavaraa kaipaakin kesken kaiken).
3) Laatikoihin pakataan loogisesti sisällöt (astiat, liinavaatteet, vaatteet, kengät). Muista kirjoittaa muuttomiehiä varten selvästi, mihin huoneeseen laatikko on menossa: keittiö, olohuone, makuuhuone, varasto, jne.
4) Tehokas lajittelu pakkausvaiheessa: roskiin, kierrätykseen, mukaan lähtevät tavarat.
5) Uuden asunnon pohjapiirros isompaan mittakaavaan ja huonekalut mittakaavassa paperille (mitkä huonekalut sopivat uuteen asuntoon, tarvitaanko uusia huonekaluja).
6) Uuden asunnon siivous + lattioiden vahaus ennen tavaroiden sisään kantamista.
7) Sisään muutettaessa, yksi huone / nurkka varastoksi laatikoille. Kaikille pedataan sängyt ensisijassa. Varmistetaan, että muuttoporukalla on sohvat / tuolit, joissa istua. Lapsille yksi lapsiystävällinen nurkkaus = murrosikäisille toimiva tietokone johonkin nurkkaan.
8) Ensiavuksi riittävästi naposteltavaa ja suolaista syötävää tarjolle. Pakkaseen pari pizzaa. Limua riittävästi, se nostaa nopeasti verensokeria hetkellisen ärtymyksen hetkellä.
9) Varmista, että kylpyhuoneessa on saippuaa, pyyhkeitä ja vessapaperia.
10) Mobilisoi joku miespuolinen Pelle Peloton hoitamaan muuton aikana pesukoneen ja astiapesukoneen kytkennät, langattoman verkon viritys tietokoneelle, television viritys, jne.

Nauti uudesta kodistasi.