20080510_1.jpg20080510_2.jpg

Koska parhaat lahjat saa toivomalla sitä mitä haluaa, ilmoitin äitienpäivätoiveeni hyvissä ajoin jälkikasvulleni. Tarvitsen raakaa työvoimaa mökkitalkoisiin.

Mökillämme tehtiin metsän harvennus muutama vuosi sitten ja ranteenpaksuista puuta ja oksaa on koko tontti täynnä. Osittain puita on kerätty kasoihin, osittain ne lojuvat yhä siellä täällä. Mutta nyt siis tavoitteena oli saunan takuinen ja sen siistiminen.

Pojillani kumpaisellakin alkaa olla ruista ranteessa ja katselin tyytyväisenä, kun he hauikset pullistellen siirsivät kaksi suurta kasaa risuja ja riukuja metsästä kentälle. Kentältä niitä on helpompi pilkkoa polttopuiksi, silputa niitä ja / tai polttaa niitä. Mieheni haravoi pihan, kentän ja rannan (23 kottikärryllistä lehtiä) ja leikkasi nurmikon pihalta ja rannasta.

Jos joku nyt ihmettelee, miksi tyttäreni ei ollut joukon jatkona hauikset pullistellen, niin hän lähti partion leikkikurssille leikittämään partionjohtajia. Mutta ei hätää, hän ei varmasti jää osattomaksi, sillä työtä vielä riittää lintsareillekin. Kentällä on riittävästi puutavaraa polttopuiksi loppuelämäksemme (ja myös lastenlastenlastemme loppuelämäksi).

20080510_3.jpg

Mutta jälki oli siistiä, vaikka vielä toinen mokoma pinoja jäikin saunan taakse. Molemmat pojat lupasivat tulla vielä kesällä sen verran talkoisiin, että saan loput pinot tänä vuonna pois metsästä.

20080510_4.jpg