Olin tänään kuuntelemassa Eukanuban luentoa koirien ravitsemuksesta, luennoijana oli heidän eläinlääkärinsä William Bredal Norjasta. Luento oli antoisa ja opin vähän uutta & sain mukavan paketin kertausta.

Koirien suurimmat ongelmat ravitsemuspuolella ovat hampaiden huono kunto ja liikalihavuus. Katselimme kuvia hampaista ja tuli mieleen, että sinne suuhun pitäisi kurkistaa hieman useammin. Koiran hengityksen ei tulisi haista pahalle, jos hengitys haisee, olisi suuta hyvä käydä näyttämässä eläinlääkärille.

Koirat ovat lihansyöjiä ja niiden suolisto on sopeutunut eläinproteiineihin. Koska kasviproteiinit ovat edullisempia, niin niitä käytetään enemmän halvoissa ruoissa. Käytettyjen eläinproteiinien laatu ratkaisee; on eri asia syödä kilo höyheniä kuin kilo lihaa, vaikka molemmat ovatkin eläinproteiineja.

Allergian yleisimmät oireet ovat kutina, punoitus ja korvatulehdukset. Koirilla yleisimmät allergian aiheuttajat ovat

1) Naudanliha
2) Soija
3) Kana
4) Maito
5) Maissi
6) Vehnä
7) Kananmuna

(Kissoilla kala, maitotuotteet, naudanliha ja sianliha).

Kun koiran ruokaa valitaan, tulisi kiinnittää huomiota eläinproteiinien määrään suhteessa muihin ainesosiin. Se mitä on ruoassa eniten on ensimmäisenä listassa. Mutta prosenttilukujen lisäksi tulisi verrata eri koiranruokamerkkejä suhteessa siihen, paljonko ruokaa on syötettävä, jotta päivittäinen energian tarve täyttyy. Heikkolaatuisia ruokia on syötettävä määrällisesti enemmän kuin hyvälaatuisia.

Ruoan merkinnöistä (EU):
Beef >26%
Rich in Beef >14%
With beef min 4%
Beef flavour 0-4%