20080614_1.jpg20080614_2.jpg

Pennut tulivat kotiin sunnuntai-iltana mökiltä, Yaelin tuodessa pojat takaisin kaupunkiin. Mutta koko poppoo (Yael & koirat) lähtevät huomenna takaisin mökille ja palaavat keskiviikkona.

Fantsu heräsi joka aamu ensimmäisenä mökkielämän ihanuuteen ja päättäväisesti herätti muutkin uuteen aamuun. Muiden mennessä nukkumaan, Fantsu oli yleensä viimeinen virkeä, muiden jo vaipuessa uneen. Myyränkolot olivat aivan ihania, niissä tuoksui kiinnostavalle ja kun kovasti kaivoi, pääsi melkein sisälle asti. Fantsu on porukan itsenäisin, joka touhuilee mielellään yksinkin.

Ronja on kaikkein sikeäunisin. Kun pentuja heräteltiin ulos, niin Ronja olisi vielä halunnut torkkua hetken, edes ihan pikkuisen hetken vielä. Ulos päästessään Ronja on todella energinen pomppupakkaus, Ronja menee kuin pieni pupujussi ympäri pihaa. Ronja on ensimmäisenä Bichon perässä tutkimassa uusia paikkoja. Ronjan paras kaveri on Caro, jonka kanssa on hauska touhuta kaikkea. Kukkapenkit eivät olleet turvassa tältä touhukaksikolta.

Mimmi ja Doro ovat porukan rauhallisimmat. Kun Fantsu, Ronja ja Caro kävelylenkeillä juoksevat pitkällä edessä Bichon kantapäillä, niin Mimmi ja Doro haluavat usein syliin, josta matkanteko on helpompaa. Mimmi on porukasta se, joka onnistui tippumaan järveen, kun olisi halunnut juoda... Kyllä sitten vähän nolotti. Mimmi on porukan herttaisin, kuin tyttökoulun luokan kiltein tyttö, joka lukuvuoden päätteeksi saa hymytyttöpatsaan.

20080614_7.jpg20080614_12.jpg

Doro oli porukasta se, joka eksyi jatkuvasti. Doro haluaa hieman tutkia sivupolkuja ja kun huomaa jääneensä porukasta, niin pieni yksinäinen haukku kuuluu mustikkapensaiden keskeltä. Doro on lukenut eränkävijän oppaasta, että metsässä ei kannata lähteä kiertämään kehää, vaan on turvallisinta odotella, kunnes etsintäjoukot saapuvat. Doron mielestä kiehtovinta on mennä talon alle. Ainoa ongelma on, että kuudennenkaan kerran jälkeen se ei muistanut, miten sieltä tullaan pois, vaan taas kuului kutsuhuuto pelastusjoukoille.

Caro on leppoisa koira. Caro seuraa mielellään Ronjaa, aivan kuten pikkusisko Iida seurasi Vaahteramäen Eemeliä. Kun Caro on yksin, elo on rauhallista, mutta Ronjan seurassa sattuu ja tapahtuu. Caro ei tykkää nukkua yksin, siskojen kyljessä on paras paikka nokosille.

20080614_3.jpg20080614_4.jpg

Mökillä hereillä oloaika ollaan ulkona ja yksikään pentu ei viikonloppuna pissannut tai kakannut sisälle yhtään kertaa, ei edes yöllä. Ilmeisesti uni maistui ihan eri tavalla riehakkaan päivän jälkeen. Alussa lenkit olivat rantaan ja takaisin, sitten pikkutietä eteenpäin ja takaisin. Mutta kun kymmenen koiran laumamme kohtasi mökkitiellä viattoman naapurin koiransa kanssa, niin sen jälkeen lenkit ovat suuntautuneet sähkölinjoille, missä maasto on hieman haastavaa pennuille, mutta hyvin ne ovat selvinneet ja motoriikka on kehittynyt.

***

Ps. Tiina on laittanut blogiinsa jutun sunnuntain vierailusta luonamme.