Tyttöni valitti, että hänen silmänsä punoittavat. Kyllä, silmät muistuttivat lähinnä tomaatteja lähemmin tarkasteltuna, verestävät ja punaiset kauttaaltaan.

Muistin, että silmätippoja on lääkelaatikossa, koska mieheni oli ostanut niitä minulle juuri ennen Kiinan matkaani ja ne olivat mukana matkalaukussani (en ehtinyt avata silmätippalaatikkoa, mutta heitin sen matkalaukkuun mukaan).

Etsimme silmätippoja lääkelaatikosta, kylpyhuoneesta, keittiöstä, joka puolelta. Samaan aikaan suloinen, yleensä sievä tyttäreni valitti sydäntä raastavasti, ettei hän voi esiintyä silmät tomaatteina Pet Expossa huomenna. Koska päivystävään apteekkiin on matkaa ja nukkumaankin olisi päästävä, tehostimme etsintöjä.

Päättelykyky peliin (kokemusta kolmen lapsen äitinä); missä tipat oli nähty viimeksi todistettavasti? Matkalaukussa. Haimme siis matkalaukun yläkerran ylimmältä hyllyltä ja... Voilá, siellä oli silmätipat + vaatteeni + meikkejäni jne.

Olinkin hiukan ihmetellyt vajavaista vaatevarastoani, mutta ajattelin, että vaatteet olivat pesussa tms. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt minulla on taas vaatteita ja tyttäreni toivottavasti on oma sievä itsensä huomenna, eikä muistuta tomaattisilmäistä mutanttihirviötä. Sellainenhan pelottelee jo lapsetkin.