hunaja1.jpg

MBA tapaamisesta kiirehdin aika tiukalla aikataululla mehiläistapaamiseen. Viime vuoden mehiläishoitajakurssimme aktiivijäsen järjesti tapaamisen, jotta voisimme vaihtaa kuulumisia.

Meitä oli noin 12 paikalla ja oli mukava kuulla miten muilla oli ensimmäinen kesä (ja talvi mennyt). Suurimmalla osalla kesä oli mennyt kommelluksista huolimatta hyvin. Parvia oli karannut ja toisaalta niitä oli otettu kiinni. Pari ryöstöä oli tapahtunut (mehiläiset ryöstävät toistensa pesiä). Puhdistuslento oli sattunut oman ja naapurin auton päälle. Muutamia pesiä oli kuollut talven aikana. Mietimme keinoja miten selvitä muurahaisista.

Kertailimme kevään tarpeellisia toimenpiteitä ja ainakin kevätruokinta (apifonda) on aloitettava lämpimän talven jälkeen, rautakaupasta pitäisi hakea styroksia, jotta voi askarrella kehyksen ruokapaketin ympärille. Muurahaishappotorjunta on tehtävä (täytyy tarkistaa onko muurahaishapponi 60%:sta ja löytyykö varastosta vielä wettexiä). Huomenna pitäisi sopia aika, että käyn opettelemassa kehien tekoa, raaka-aineet minulla jo onkin. Alkutuottajailmoitus on kuulemma tehtävä kuntaan, olin kyllä huomannut ilmoituksen lehdessä, mutta unohtanut koko jutun autuaasti. Aion ilmottautua myös parvien kiinniottajaksi, viime kesänä otin kiinni muistaakseni viisi parvea.

Viikonloppuna on pakko (!) päästä pesille, toivottavasti on lämmin ilma.