20080616_1.jpg20080616_2.jpg

Tänään illalla vedin ensin tunnin 18-18.45 tokoa kaarihalleilla, sitten toisen tunnin 19-20 agilitya heti perään Vekoralle. Toko oli aika haasteellinen, sillä koirakoita oli yli kolmekymmentä yhtä kouluttajaa (=minua) kohti. Tyttöni oli apuna, mutta silti oli vaikea saada ääntä kuuluville tai opastusta kaikille. Koirakot olivat hyvin eritasoisia, joten haastetta riitti. LKK:lla oli vastaava toko (avoin kaikille) vuosia sitten, mutta siitä luovuttiin, kun kukaan ei enää suostunut kouluttajaksi. Sittemin LKK on siirtynyt tottelevaisuuskoulutuksiin, joihin ilmoittaudutaan etukäteen ja ryhmät muodostetaan 8-10 hengen ryhmiksi tason ja tavoitteiden mukaan (mm. penturyhmä, arkitottis ja kilpailevat).

Agilityssa oli huomattavasti helpompaa, paikalla oli kolme koirakkoa omien koirieni lisäksi. Harjoittelimme ohjausta, treenit tuntuivat koirakoille helpohkoilta, kun vedin saman treenin perjantaina AGRYssa, se oli koirakoille paljon vaikeampi.

Vekoran agilitykenttä on unelma. Puut humisevat ja luonto on lähellä. Olen melko sanaton näin Kehä III:n sisäpuolella eläneenä siitä, kuinka kaunista voi olla kivenheiton päässä pääkaupunkiseudusta.