20081214_15.jpg

Perjantaina oli päällä ainainen leirille lähtöä edeltävä kaaos. Olen ihan varma, että jossain perheessä on lapsia, joilla on leirille tarvittava tarvikelista hyvässä tallessa ja tavarat pakattu jo edellisenä iltana. Puuttuvat tavarat ostettu edellisellä viikolla... Sievät ja rauhalliset lapsukaiset seisovat puoli tuntia ennen lähtöä huivit kaulassaan ja rinkka selässään, valmiina lähtöön.

Meillä leirille lähtö tapahtuu niin, että tuntia ennen lähtöä aletaan etsiä listaa. Sitten juostaan paniikissa ylös alas ja etsitään tavaroita. Missä on makuupussi? Kuka on piilottanut partiohuivin? Missä on taskulamppu? Miksi siinä ei ole pattereita? Lämpimät vaatteet, onko sinulla lämpimiä vaatteita? Äiti, vaelluskengät ovat liian pienet! Milloin sinun jalkasi kasvoivat niistä ulos?

Mutta Yaelin piti siis olla kahdella leirillä yhtä aikaa... Niin tiedän kyllä, ei ole mahdollista olla kahdella leirillä yhtä aikaa, paitsi jos on Yael. Hän meni ensin leikittämään lapsukaisia Mämmikouraan, mainos lupasi, että leirillä oppii 50 uutta leikkiä. Yael opetti uusia leikkejä keskiyöhön, katsoi, että porukka vaipui unten maille ja ajoi yötä vasten kotiin Kiljavalta.

Sitten lauantaina lounaan jälkeen hän suunnisti Jouluredulle Luukkiin, jonne Daniel oli jo mennyt perjantaina. Jouluredu on Mastonvartijoiden yhteinen viikonloppuleiri.

20081214_50.jpg20081214_51.jpg

20081214_53.jpg20081214_52.jpg