20090522_03.jpg

Tai pikemminkin minä olen kärsimätön, olisi mukavaa, jos Matildalla jo olisi uusi kaveri ja seuraa... Nyt Matilda etsii kovin seuraa kanarialinnuista, joita Matilda ei voisi vähempää kiinnostaa.

Eilen Matilda lenteli paljon, erityisesti sen huvia on lentää ihan ohikulkevan ihmisen pään päältä niin, että ilmavirta vain suhisee päälaella. Perheen miespuoliset jäsenet menevät vaistomaisesti kyyryyn, joka on mielestäni kohtalaisen huvittavaa.

Uudelle kumppanille pitäisi antaa nimi, olen pohdiskellut sitä, mutta niinkuin aina, nimen keksiminen on vaikeaa. Nimen pitäisi olla hyvä, napakka, kuvaava, kantajalleen sopiva, jne. Päädyin lopulta nimeen Merlin. Matilda ja Merlin kuulostaa kivalta. Merlin liittyy vanhoihin kelttitaruihin ja kelteistä tulee mieleeni vihreät metsät, druidit ja tammet (druidi = mies joka tuntee tammipuun).

Mutta tässä pieni kurkistus nuoren Merlinin elämään: "Nämä kaikki poikaset ovat hurjan vilkkaita ja uteliaita! Tiputtivat lähes kaikki kattolampun lasikoristeet alas... Vanhemmat ja muut linnut, jopa papukaijat ovat jättäneet ne rauhaan."