20090806_55.jpg

Uusi ryhmä aloitti, kilpailevia koirakoita tällä kertaa. Minulla ei olekaan ollut pitkään aikaan kilpailevaa ryhmää, ei sitten varmaan LKK:n ryhmien jälkeen...

Tavoitteena on käydä läpi alokasluokan liikkeitä, muokaten vaikeusastetta koirakon tason mukaan. Esim. luoksetulon voi tehdä ALO, AVO tai VOI liikkeenä jne.

Yritämme ottaa joka kerran mukaan jonkun ylemmän luokan liikkeen uutena, niin, että opettelemme sen kouluttamisen. Ensi kerraksi toiveena oli tunnistusnouto. Haastetta siis minulle, joku koiristani pitäisi opettaa tunnistusnoutoon... Rousku?

Tunnistusnouto, youtube

Tunnitusnouto 2, youtube

Tunnistusnouto, kotitreeni, youtube

"Ohjaajalle annetaan ennen yksilösuoritusten alkua pieni puinen tunnistusnoutokapula, johon hän merkkaa kilpailunumeronsa ja jota hän pitää tunnistusnoutoliikkeeseen saakka. Ohjaaja kääntyy selin paikkaan, johon palikat viedään, mutta koira pysyy paikallaan katse noutoesineisiin päin. Liikkeenohjaaja vie ohjaajan antaman kapulan 10 metrin päähän viiden muun samanlaisen joukkoon ja luvan saatuaan ohjaaja kääntyy ja lähettää koiran noutamaan numeroimansa esineen. Koiran tulisi tämä löytää kapuloita haistelemalla ja arvosana ei alene, jos se joutuu esinettä etsimään hetken aikaa. Luovutus tapahtuu normaalisti joko sivulle tai eteen. Suoritus hylätään, jos koira noutaa jonkin muun kuin ohjaajan merkitsemän esineen."