20080710_09.jpg20080710_11.jpg

Nyt lomalöhöillessäni ajattelin, että voisin alkaa opettelemaan näyttelytrimmausta. Katselin netistä upeiden näyttelypuudeleiden kuvia ja näin kuinka omat koirani voisivat myös olla naapuruston hämmästelyn kohde. Siis kerrankin positiivisessa mielessä...

Onneksi minulla on koiria omasta takaa, joilla voi harjoitella. Niina oli ensimmäinen koekaniinini. Otin kuvia, joita voin kriittisenä vertailla vasten oletusarvoani näyttelyleikkauksesta.

Etuosa, joka on ollut mielestäni kaikkein vaikein leikata, on hieman outo. Miten rinta yhdistetään jalkoihin?  Etujalat ovat ok, hyvällä tahdolla ne voi kuvitella pylväiksi. Jalan alaosasta puuttuu karvaa.

Takajalat näyttävät vähän oudoilta, mutta en tiedä, johtuuko se karvan puutteesta kriittisissä paikoissa.

Isoturkki ei ihan muistuta munaa, mutta toisaalta toinen puoli oli jo lähtötilanteessa litteämpi kuin toinen puoli (seli seli). Vyötärö löytyy, mutta onko se oikealla kohdalla?

Mutta apua, Niinan takapuoli on lättäpeppu, lonkan kulmaukset puuttuvat täysin : (

20080710_08.jpg20080710_10.jpg

***

Tässä neuvoja ystävältäni, joka trimmaa todella kauniisti (eli ei kun sakset käteen):

Pienillä muutoksilla tuosta tulee ihan näyttävä.Vaikka turkkia olisi vähän, niin painopiste mielummin koiran yläpuolella kuin alapuolella. Eli vaikutelmasta saa kevyemmän pienillä muutoksilla. Ryhtiä Toplineen, poistamalla porras selän päällä ison turkin ja pepun väliltä, kun kerran niskassa karvaa puuttuu. Rinta on aika hyvä, mutta pientä tuunausta. Etujalat suoriksi pylväiksi. Maha näyttää sisään vedetylle ja ryhti näin kyömyselälle, joten mahalinjan ja takajalan liitokseen pientä tuunausta.

20080710_08a.jpg20080710_10a.jpg