Eilisen innostamana päätimme mennä metsään. Yael meni piiloon ja minä etsin koiran kanssa.

Ensin oli Bicho, Yael väitti, että huijasin ja autoin Bichoa, mutta höpö höpö. Minäkö muka huijaisin? No, ekalla kerralla Bicho juoksi hurjana eteenpäin kuono alhaalla ja minä juoksin perässä niin nopeasti kuin pystyin metsäpolkua. Sitten tajusin, että auto jäi HYVIN kauas taakse.

Huusin Yaelia, mutta vain metsä vastasi. Sitten palattuani takaisinpäin ja huudeltuani ihan eksyksissä Yaelia, Yael kömpi esiin nauraen hulluna. Hän ei ollut tajunnut, että aioin juosta Bichon perässä läpi puoli metsää ohitettuani hänet.

Hah hah, olipa hauskaa. Päätimme tehdä harjoituksen tiellä, jossa en voi eksyä etsintäkoirani kanssa. Tällä kertaa katsoin tarkkaan, mihin tyttöni piiloutui ja no, ehkä (huom ehkä) autoin Bichoa hieman, kun se meinasi taas singahtaa vauhdilla kohti horisonttia.

Sitten oli Rouskun vuoro ja se löysi Yaelin lapsellisen helposti, tosin Bichon ja eilisen harjoituksen lannistamana erittäin helposta piilosta.

Dana oli hieman eksyksissä ja haahuili epätietoisen näköisenä yrittämättäkään laittaa kuonoa maahan. Se oli vähän sen näköinen, ettei tajunnut, miksi me seisomme siinä tien laidassa.

Niina oli illan tähti, se laittoi kuonon samantien maahan ja etsi Yaelin helposti. Koska emme uskoneet silmiämme, testasimme vielä kaksi kertaa, mutta Niina oli täysin erehtymätön. Se etsi maasta, hukkasi jäljen, kokeili ilmavainua, laittoi kuonon takaisin maahan, eteni, hukkasi jäljen tienhaarassa, nosti kuonon, laittoi kuonon takaisin maahan ja löysi Yaelin.

Sitten Yael halusi kokeilla minun etsimistäni, mutta ilmeisesti tuuli kantoi hajuni, koska Niina otti hajun ilmasta juuri kun se oli ohittamaisillaan minut ja juoksi suoraan luokseni.

Uskokaa tai älkää, mutta tämä on todella hauska harrastus  : )