20090801_01.jpg20090801_02.jpg

Oireet olivat ilmassa jo pitkään, mutta itse asiassa mieheni avasi pandoran lippaan... "Yläkerrassa pitäisi siivota". Kyllä, ehdottomasti, mutta koska tavaraa on enemmän kuin säilytystilaa ja osa tavaroista vielä pakattuna neljän (?) vuoden takaisen vesivahingon jäljiltä, niin ennenkuin voidaan edes puhua siivoamisesta, säilytystilaratkaisut on mietittävä uusiksi.

Niinpä suunnistimme ahtaiden asuntojen sisustussuunnittelun mekkaan eli Ikeaan ja löysimme kuin löysimmekin hyvän lipaston (ja taulukehykset ruusukkeille, vihdoin viiden vuoden pähkäilyn jälkeen). Ikeasta löytyi myös taulusetti maailman seitsemästä ihmeestä, muistuttamaan siitä, mitä kaikkea ihminen voi pykätä pystyyn kun oikein innostuu.

Mikään ei piristä avioliittoa ja perjantai-iltaa työpäivän jälkeen niin hyvin kuin monimutkaisen huonekalun kasaaminen. Ensin paketti (painaa tonnin ja on hankalan muotoinen), pitää saada autoon, minne se ei terveen järjen mukaan mahdu. Mutta mahtuu kuin mahtuukin kun kunnolla mahdutetaan.

Sitten avataan paketit ja pussillinen ruuveja, muttereita ja osasia, joita et edes halua tunnistaa. Pyöritellään laudan palasia ja aletaan koota niitä olohuoneen lattialla, missä ei terveen järjen mukaan ole tilaa rakennella isoja lipastoja. Pidetään hökötystä pystyssä sormilla ja varpailla, jotta toinen saa ruuvin kiinni lautaan, joka on koko ajan sentin vinossa johonkin suuntaan.

Viime metreillä huomataan, että lauta A onkin väärinpäin lipastossa, josta tietysti Murphyn lain mukaan seuraa katastrofi, ellei siis vain tyydy säilyttämään tavaroitaan nätisti lautakasan päällä.

Mistä seuraa, että seuraavana päivänä suunnistetaan rautakauppaan, korjataan vahingot ja ostetaan lohdutukseksi heräteostoksia, kuten mm. uusi matto eteiseen, vanha kun oli ihastuttavien trimmausvieraiden hätäpissojen tyyssija. Vink vink, älkää hyvät ihmiset laittako sisään tultuanne Mustianne lattialle ja sirkuttako koirilleni:"Oi kuinka suloisia, voiko Musti leikkiä niiden kanssa?" Totuus valkenee, kun hullu apinalauma hyökkää Mustiparan kimppuun ja hätäpissat ovat eteisen matollani. Mutta nyt siis vanha matto on roskiksessa ja uusi valmiina odottamaan vieraita.