20090601_01.jpg20090601_02.jpg

Aamulla anivarhain lähdimme Laakson kentälle, jossa lämmin kesäaamu oli parhaimmillaan. Olimme Yaelin kanssa luvanneet olla buffetissa kaksi vuoroa eli kakkosluokkiin asti. Buffassa oli kiireistä ja ratojen välissä syötimme ja juotimme nälkäisiä ja janoisia.

Päivän juttu ehkä oli mies, joka esitteli itsensä liikuntaviraston virkamieheksi ja sanoi, että liikuntaviraston virkailijoille oli työsuhde-etuna ilmaiset kahvit, jotka hän oli sopinut järjestäjien kanssa. Olen asunut koko lapsuuteni keskuspuiston vieressä ja tunnistan metsässä asuvat pummit jo kaukaa. Mies oli suhteellisen nuori, ehkä vain reilu parikymppinen, mutta ulkoelämän vaikutukset alkoivat jo näkyä hänen muuten ihan hauskan näköisissä kasvoissaan. Mutta menin mukaan tarinaan ja annoin hänelle kupillisen kahvia. Ehkä hän oli sen ansainnut, tarina sinällään oli aika omaperäinen.

Samaan aikaa kun kisat olivat, Laakson ohi juostiin myös naisten kymppiä. Naisia juoksi, hölkkäsi ja käveli tasaisena virtana pitkänä letkana, ennakkoilmoittaumisia oli ollut 18 000.

20090601_03.jpg20090601_04.jpg

Rouskulla meni miten meni. Eka startti oli hyppyrata ja Yael sijoittui kolmanneksi, mikä oli yhtä tyhjän kanssa, sillä Rousku nykäisi vitosen kieltäytymällä putkesta. Aika oli ihan ok, huolimatta kiellosta putkella, vain 4 sekuntia hitaampi kuin voittajalla, mutta muuten 9 sekuntia nopeampi kuin 2., 4. ja 5.:lla sekä 4 sekuntia alle ihanneajan. No, Yael sai suklaalevyn, joka tietty vähän lohdutti.

Kisan tulokset

20090601_05.jpg20090601_06.jpg

Agilityrata oli ihan mahdoton (siis ei rata, vaan koira), Rousku puri Yaelia neljä viisi kertaa ja kyllä, se sattui. Laamasen Miia istui vieressäni ja sanoi, että agilitykisojen säännöt muuttuvat kesäkuun alusta ja puremisesta saa hylyn. "Heh heh, jos hänen radalleen tulee, toinen puraisu katsotaan koiran palkkaamiseksi radalla eli hylky napsahtaa".

Mitä tästä opimme? Puremisen on loputtava nyt.

***

Lisätietoa:

Agilityliiton tiedotus

Kilpailutoiminnan kannalta keskeisimpiä uudistuksia ovat 
- Joukkueluokka on lisätty viralliseksi kilpailuluokaksi 
- Kansainvälinen kilpailuluokka käydään 3-luokan agilityradalla 
- Kilpailuun osallistuvalla ohjaajalla on oltava kilpailulisenssi 
- Nollatulos (0,00) saavutetaan vain täysin aikavirheettömällä suorituksella 
- 2-luokassa sertifikaatin myöntäminen on sidottu kilpailuluokan osallistujamäärään 
- 3-luokassa jaetaan erikseen agility- ja hyppysertifikaatit; sertifikaattien siirtyminen on sidottu kilpailuluokan osallistujamäärään