Kävin töiden jälkeen mummin luona ja hän oli erittäin huonossa kunnossa. Mummi soitti minulle lauantaina ja pyysi käymään, nyt harmittaa, etten mennyt jo silloin.

Mummi tuntui heiluvan tajunnan ja tajuttomuuden rajamailla, kasvot olivat turvoksissa. Hän valittaa vatsakipua, verikokeet on otettu viime viikon lopulla vanhainkodin oman lääkärin toimesta, mutta mitään ei ole löytynyt. Sovin vanhainkodin kanssa, että soitan huomenna aamulla, josko minun pitäisi viedä mummi yksityiseen lääkärin, ellei olo parane huomiseen mennessä. Vanhainkodin oma lääkäri tulee vasta perjantaina...

***

2.9.
Kävin aamulla ennen töihin menoa mummin luona ja mummi oli paremmassa kunnossa, vatsaan ei sattunut. Mummi oli ihan selkeä, kun oli "tajuissaan", mutta hän heilui tajuttomuuden ja tajuissaan olon välillä. Epäilen, että hänet on tungettu täyteen mömmöjä. Onko se hyvä vai paha, en tiedä. Mummi oli tosi ahdistunut, itkuinen ja levoton, mutta nyt hän on käytännössä tajuton.

Henkilökunta ei näyttänyt innostuneelta, kun pyysin (vaadin) saada jutella kasvotusten lääkärin kanssa. He sanoivat, että oikean lääkityksen löytäminen on erittäin vaikeaa. Niinpä niin. Mutta jos tuo lääkitys aiheuttaa pahaa närästystä, niin kohta mummilla on vatsahaava.