20080902_07.jpg

Harjoittelimme kävelyä eteenpäin "tuomarin" katsellessa. Vielä pientä viilaamista useimmilla. Tuomarin on nähtävä koiran liikkeet ravissa edestä, takaa ja sivulta. Koiran olisi liikuttava ryhdikkään kauniisti ravissa, olemuksen ollessa kuin Euroopan omistajalla.

Harjoittelimme hampaiden katsomista, mikä meni kaikilla hyvin.

Sitten ohjelmistossa oli liikkeestä seisomaan jääminen. Näyttelyissä koiran on osattava seisoa steppailematta, kiemurtelematta, omistajan ollessa vieressä, edessä. Koiran on oltava ryhdikäs, rinta rottingilla. Koiran on seisottava, kun sen jalkoja vaivihkaa korjaa parempaan asentoon ja jokaisen jalan on pysyttävä siinä, mihin se on laitettu.

Sitten harjoittelimme luoksetuloa ihan muuten vain näyttelyteeman ulkopuolella. Luoksetulossa koiran tulisi pysyä paikoillaan, kunnes sitä kutsutaan. Kutsun tullessa koira juoksee nopeasti ja iloisesti suoraan omistajan luokse, joko eteen tai vierelle. Yael toimi avustajana paikalla olemisessa ja sitten kutsu. Toka kierros meni paremmin kuin eka kierros.

Lopuksi harjoittelimme seuraamista omistajan juostessa. Tavoitteena on, että koira ei hypi, hauku, pure tai revi hihnaa. Etenkin isojen koirien kanssa kehässä on usein juostava, jotta raviin saa näyttävyyttä.