aku20080526_1.jpgaku20080526_2.jpg

Niinkuin kuvasta näkyy, Aku nauttii elämästään. Aku täyttää kesäkuun 30. päivä vuoden ja energiaa riittää vaikka pienelle kylälle. Villakoirat on listattu Stanley Corenin listalla 2. älykkäimmäksi koiraksi heti bordercollien jälkeen. Onko älykkyys siunaus vai kirous, sitä voi kukin pohtia. Siinä missä vähän yksinkertaisempi koiraa tyytyy oloonsa takkatulen lämmössä, älykkäämpi keksii loputtomasti itselleen viihdykettä. 

Akun top 5 näin aikuisiän lähestyessä (listaus esikoiseni, kommentit minun):

1. Aku pissii jaloilleen.
- Tekniikassa vielä harjoittelun varaa.
2. Aku vetää hihnassa koko 20 kilon voimallaan.
- Kuonopanta auttaisi, mutta silloin Aku katsoo surkeana esikoistani, joka ei kestä nähdä Akun kärsimystä. Akusta on kärsimystä, kun ei saa vetää mielin määrin ja määrätä tahtia. Oikeasti koira ei kärsi kuonopannasta enempää kuin hevonen riimusta, mutta ei kerrota sitä noille kaksijalkaisille, menee muuten sekin huvi elämästä.
3. Aku änkeää mukaan ovesta ulos ja puree, jos sen yrittää työntää takaisin sisään.
- Aku on keksinyt, että yksinjäämistä voi pitkittää pitkän tovin, kunhan on vain tarpeeksi sitkeä. Akusta on ihan hauskaa olla sitkeä ja käydä pientä mutapainia pari kertaa päivässä. Taattu huomio ja leikkihetki. Naksutinkoulutus voisi olla kova sana.
4. Aku haukkuu kun se ei ymmärrä mitä sille yritetään opettaa.
- Akulla on valtava halu miellyttää kaksijalkaisia, mutta myös pidättelemätöntä intoa edetä asiassa. Kun kommunikointi ei suju, Aku kommentoi kuuluvasti. Vähän kuin suomalaisukko ennen vanhaan kun ulkomaalaisia kohtasi. Kun kommunikointi ei sujunut, korotti vähän ääntään ja puhui hitaammin... Yhteinen kieli kuitenkin löytyy varmasti ennen pitkää, linkki villakoiran kouluttamiseen.
5. Aku puree seinän kulmia.
- Mulla on tylsää, tylsää, tylsää ja ikävää olla yksin. Kengät olivat ihan hyvä ajankulu, kunnes kaksijalkaiset oppivat siivoamaan ne turvaan, samoin kuin pyykit. Likapyykki oli mun elämän ilo, mutta kyllä puhdaskin paremman puutteessa kelpasi... Ei ole enää kuin seinät, mutta kohta ei ole enää niitäkään kun ne on syöty jo, huokaus... Tosin jos olen oikein ymmärtänyt muutamme uuteen asuntoon tällä viikolla ja siellä on uudet neitseelliset seinät, jihaa!

***

Jos haluatte viihdyttää itseänne isovillojen hullutuksilla, niin kannattaa lukea Mannan seikkailut agilityn alkutaipaleella.