20080528_34.jpg20080528_35.jpg

Niina odottelee kärsivällisesti treenien alkua autossa. Sillä on aina sama ilme treeneissä ja kisoissa... Silmät puoliummessa tai kiinni, mutta aina pää pystyssä.

Oreniukselta saatu paras anti on ehkä ns. bordercollie ohjaus, luottamusta koiran irtoamiseen ja reagoimista nopeisiin tilanteisiin. Niina kulkee mukana kuin ajatus, tosin Yaelinkin ohjaus on hyvää. Yael sai ryhmästä ainoana Oreniukselta aplodit radan jälkeen, mikä ehkä kertoo paljonkin siitä, kuinka treenit menivät.

Radan reunalla oli seuraavan ryhmän koirakko, joka halusi harjoitella puomia kesken Yaelin radan. Jostain syystä he jäivät katsomaan Yaelin suoritusta ja koira seisoi puomilla omistajan katsoessa rataa. Yhtäkkiä Niinan suorittaessa rengasta, tajusin, että vieras koira on puomilla ja törmäys väistämätön, kiljaisin ja omistaja nappasi koiran viime hetkellä syliinsä Niinan vilahtaessa ohi.

Vastaava tilanne oli kerran kisoissa, kun tuomari jäi katsomaan Niinan suoritusta ja jäi seisomaan A:n eteen. Niina ohitti hänet toiselta puolelta ja Yael toiselta puolelta. Tuomari ei hidastanut Niinan vauhtia, mutta tilanne näytti todella hurjalta. Onneksi Niina ei kiinnitä huomiota mihinkään radalla, eikä Yael törmännyt tuomariin.

20080528_33.jpg20080528_32.jpg