Juhannus on alppiruusujen juhlaa, suo on hapan ja kostea. Alppiruusumetsäni kasvaa ja kukoistaa. Kolmen ryhmä oli polvenkorkuisia, kun pelastin ne mökin räystään alta, missä ne olivat sinnitelleet hengissä varmaan kymmenen vuotta. Nyt ne ovat minun korkuisiani ja kukkivat aivan uskomattoman kauniisti.




Alla olevat alppiruusut, niitäkin kolme, pelastin tappotuomiolta ex-pomoni rivitalon pihalta 2009. Siirrosta toivuttuaan, nekin ovat alkaneet kukkia.



Tämän tarinaa en muista, luultavasti olen saanut sen äidiltäni.



Tämä oli niin kauniin tumman lila, että päätin ostaa sen, vaikka pelkäsin, ettei se selviä Suomen talvesta, mutta niin vain se on nupulla.



Perunat kasvavat.



Irikset kukkivat.



Tässä tämän kesän "iso juttu", perustin uuden kukkapenkin, jonka teemana on helpot ruusut. Pohjolan kuningatar on nupulla, mutta ei vielä kuki.



David Thompson kukkii ja se on aika sievä :)



Tornionlaaksonruusu on niin täynnä kukkia, että oksat hädin tuskin jaksavat kannatella kukkia.



Alla lopputulos: ruusut ovat penkissä, istutin niille kaveriksi vuorenkilpiä rajaamaan penkkiä. Noin 30-40 narsissia ja kolme keltaista esikkoa pitämään seuraa keväällä kultasateelle. Penkissä on myös sireeni, joka on alkamaisillaan kukkimaan. Ruusujen taakse tuli siemenestä kasvattamani punapäivänkakkarat ja eteen siemenestä kasvatetut bellikset. Mustikanvarpujen keskeltä löytyi ruusu, jonka suojasin kahdella isolla kivellä. Kivet olivat sopivasti alku kalliokasveille, jotka siirsin penkkiin toisesta penkistä, missä ne selvästi eivät viihdy. Penkkiin siirsin myös kaksi ruusua, jotka löysin kuusiaitaa kitkiessäni (näyttävät ehkä kartanoruusuilta, jotka ovat selvinneet muutaman vuosikymmenen mustikoiden keskellä). Rentoakankaalia kasvaa villinä siellä täällä, ne antavat kivan kontrastin ruusuja vasten. Muutama kirjavalehtinen muratti, jotka olivat jääneet yli kevätistutuksesta ja neljä siemenestä kasvatettua tummanpunaista kääpiökrassia. Sateet alkoivat sopivasti, katsotaan, ketkä selviävät.



Alla kuusiaitani. Kitkin, lannoitin ja laitoin uudet katteet. Kasva, kasva, jotta naapurin paloauton punainen mökki peittyy näkyvistä :)