20080520_1.jpg

Kennelliitto jumittaa rekisteröintien kanssa. Tällä hetkellä rekisteröinti kestää 6-7 viikkoa, mikä aiheuttaa lisäongelmia siruttamiseen, kun siruttaminen tulisi tehdä rekisteröinnin jälkeen... Juteltuani eläinlääkärin kanssa, päätimme tehdä kuitenkin pentutarkastuksen sirutuksineen 12.6., pentujen ollessa 7-viikkoisia.

"Kotimaisten pentueiden ja ulkomaisten koirien rekisteröinneissä on ruuhkaa, jota puretaan parhaillaan. Ruuhkaa puretaan lisäämällä väliaikaisesti rekisteröintihenkilökuntaa 1.6. alkaen. Kotimaisten pentueiden rekisteröinti voi kestää tällä hetkellä noin 6-7 viikkoa ja ulkomaisten koirien rekisteröinneissä on noin seitsemän kuukauden jono."

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/20080424_rekisterointi.htm

Tunnistusmerkintä muuttuu pakolliseksi 1.1.2009 http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/pentujentunnistusmerkintapakolliseksi080208.htm

Rekisteröintien maksukäytäntö on muuttunut
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/20080421_rekisterointimaksut.htm

***

Tultuani töistä kotiin, minun piti pestä kaksi koiraa, mutta jumitin kuitenkin sohvalle... Juuri kun tunsin kiusausta unohtaa koirien pesemisen kokonaan tältä illalta, Frodon omistaja soitti löytäneensä kivestodistuksen. Niin, pentuja ei voi rekisteröidä ilman kivestodistusta, koska Frodo ei ole ollut näyttelyissä.

Hyppäsin siis autoon (mieheni suostui matkakaveriksi mukaan) ja laitoin GPS:n (Road66 Mobile 8) päälle. Jos olette ajaneet GPS:n kanssa, tiedätte varmaan, että se valitsee välillä omituisia ajoreittejä. Niin tälläkin kertaa, se vaati sitkeästi minua jatkamaan suoraan, kun halusin kääntyä oikealle. Sitten se vaati minua heittämään U-käännöksen kolme kertaa ja lopulta luovutti laskien uuden reitin.

Niin jatkoin sen kanssa ääneen mutisten ja lopulta pyysin miestäni laittamaan Tomtomin (GPS sekin) päälle, saadakseni kolmannen mielipiteen reitistä. Niinpä minulla oli suomenkielinen nainen, jonka kanssa en ollut laisinkaan samaa mieltä ja sitten englanninkielinen Tomtom nainen, joka oli kolmatta mieltä reittivalinnoista. Mieheni oli viisaasti ihan hiljaa.

Sitten Tomtom hyytyi ja GPS jäi yksin väittelemään kanssani reitistä. Luovutin ja päätin noudattaa sen neuvoja (aloin olemaan niin kaukana kotoa, ettei minulla enää ollut vahvoja mielipiteitä reitistä). Reitti oli outo, GPS halusi pyörittää minua ja tehtyäni pari omituista valintaa, eksyimme aivan oudolle omakotialueelle. Mieheni istui muina miehinä pelkääjän paikalla: "Onpa kivan näköisiä taloja & pihoja". Mulkaisin häntä nähdäkseni, tekikö hän pilkkaa ajoreitistäni (olimme ihan eksyksissä), hän kuitenkin katseli viattomasti maisemia ja kyllä, talot ja pihat olivat todella kauniita.

Kierrettyämme siellä GPS:n neuvoman ympyrän, palasimme Kehä I:lle ja ajoimme muutaman kilometrin eteenpäin, mistä sitten löysimmekin perille. Kun palasin papereita hakemasta, mieheni istui kuskin paikalla ja kysyi, haluanko tankin täyteen. Halusinhan minä, sillä ihanan pikku kiertoajelumme jälkeen tankki oli tyhjä (tosin sunnuntain Tampereen reissunikin oli sitä ehkä hieman verottanut).

Ei älkää kysykö... Mieheni löysi bensa-aseman helposti ja hän ajoi suorinta tietä kotiin.