Yölennolla Intiaan ja aamulla pirteänä toimistolle. Suunnitelma sujui muuten hyvin, mutta lennolle osui parisenkymmentä 15-vuotiasta kriketin pelaajaa. Muksut olivat mukavia ja kohteliaita, mutta nukkumatti jäi vahingossa kentälle. Soljahdimme kuitenkin sujuvasti Intian paikallisliikenteeseen ja pääsimme hotellin kautta toimistolle.

Minulla on muutama kuva lehmän takapuolesta, mutta yhden lehmän sain kokonaisena mukaan kuvaan.

Olin tehnyt pyhän päätöksen vältellä paikallista ruokaa, mutta meidät vietiin niin houkutteleviin ravintoloihin, että sorruin kertaheitolla. Taivas, millaisia kasvisruokia Intiassa on. Voisin melkein harkita kasvissyöjäksi ryhtymistä. Pääsimme keittiöön seuraamaan, kuinka intialainen leipä valmistetaan tandoruunissa.

Tee se itse -tandoruuni

Intialaisia ruokareseptejä

Hotelli, toimisto ja ravintolat olivat kuin toisesta maailmasta. Vaikka ulkona oli tukahduttavan kuumaa ja kosteaa, vietimme ulkoilmassa ehkä viisi minuuttia kerrallaan autoon siirtyessämme. Ulkoilmaa voisi ehkä parhaiten kuvailla näin:"Päästä teini-ikäinen suihkuun, ala hakata ovea kun aikaa on kulunut kohtuuttomasti, astu sisään ja tunne kuinka kuuma vesihöyry iskeytyy kasvoillesi".

Kiitoradalla muistui vielä mieleen toinen todellisuus, kun näin pitkin kiitorataa pieniä katoksia. Jokaisessa istui mies, en tiedä, mikä heidän työnkuvansa oli... Mutta työviikko Intiassa oli minulla takana ja onnistuin pysymään täysin terveenä.

Eksoottisten paikkojen yli Moskovan kautta kotiin : )