Olen pitänyt pitkään taukoa trimmausjutuissa, sillä minusta alkoi tuntua, että toistan itseäni. Nyt kuitenkin useampi on sanonut, että on kaipaillut trimmausjuttujani, joten tässä siis ainakin yksi  : )

V on keskari, mutta niin iso, että henkisesti luuhistun kun näen sen. Unohdan aina, miten iso se on, ennenkuin taas näen sen. Ajatusparkani poukkoilevat kuin kumipallot suljetussa tilassa:"Voi ei, en ikinä saa sitä tehtyä kahdessa tunnissa!", "Teenkö sen lattialla kädet alaspäin vai pöydällä varvistellen sen päähän ja selkään?", "Miksi en muista sen kokoa ja vastaa puhelimeen, että olen Timbuktussa työmatkalla?"

Mutta niin V on kuin onkin eteisessä ja hyvä tuuleni palailee vähitellen, kun V juoksee omin jaloin kylppäriin ja hyppää oma-aloitteisesti ammeeseen. Kun föönaan sitä, se on rauhallinen ja rentoutuu mukavasti, jolloin taas muistan, kuinka paljon rauhallisempia isot ovat pieniin verrattuina.

Tällä kertaa V:n omistaja on trimmaillut hieman itse sitä sitten viime kerran ja V näyttää mielenkiintoiselta. Onneksi sillä on aina täysin takuton turkki, joten saan föönauksen aikataulussa tehtyä ja pääsen pähkäilemään, miten piilotan kolot ja miten muotoilen pehkoksi kasvaneen turkin. Erityisesti mietin, mitä sen kuonolle on tapahtunut. Onko sitä yritetty lyhentää saksilla vai miten siihen on saatu koloja, siis kuonoon...

Lopulta V on valmis muutamaa minuuttia ennen omistajan tuloa ja nostan sen lattialle. "EI!" Muistan blogini, nostan V:n takaisin pöydälle ja otan muutaman kuvan, ennenkuin menemme alakertaan, jossa vielä muotoilen viimeisiä karvoja.

Tässä hieman tilastoja alkuvuodesta:
Tammikuu 12
Helmikuu 17
Maaliskuu 18
Huhtikuu 17
Toukokuu 19
Kesäkuu 20
Heinäkuu 12
Elokuu 11
Syyskuu 7

Noiden koirien lisäksi omien koirieni trimmaukset eli pyrin pesemään omat koirani kahden viikon välein. Lyhyellä matematiikalla laskettuna tammikuussa vietin trimmaillen 64 tuntia, mikä vastaa kahdeksaa kahdeksan tunnin työpäivää.