Meillä oli tyttöni kanssa kiire sovittuun tapaamiseen Porvooseen, kun kiisin pitkin moottoritietä. Autossani vilkkuu aina silloin tällöin keltainen valo, tarkista rengas, joten en kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota. Pääsin ramppiin ja auton alta alkoi kuulumaan "klonk klonk". 

Klonk klonk KLONK KLONK... Pakkohan siihen oli kiinnittää huomiota ja hidastaa. Ei kun tien sivuun ja autosta ulos. Eturengas oli ihan tyhjä. Mietin pitäisikö jättää auto siihen ja soittaa taksi ja kiirehtiä tapaamiseen vai mitä ihmettä tekisin. Näppärä lapseni tarttui toimeen ja nosti vararenkaan takakontista. Hieman koomisen näköistä oli, kun hän hyppi tasajalkaa pulttiavaimen päällä saadakseen pultit auki pitäen konepellistä kiinni. Mutta tekniikka oli hyvä ja hän ehti avata viidestä pultista kolme, ennenkuin ritari valkoisella ratsulla karautti paikalle.

Minusta täydellinen ajoitus, sillä en edes tyttöni avustamana saanut hätäkolmion suojakantta auki, se oli liian tiukasti kiinni. Ritarimme nykaisi laatikon auki yhdellä ranneliikkeellä ja vei kolmion paikoilleen, kiepautti käsivoimin kaksi pulttia auki, nosti auton tunkilla ylös, vaihtoi renkaan ja kiristi pultit takaisin.

Auto oli taasen ajokunnossa ja matka jatkui, myöhästyimme vain 10 minuuttia.