20090419_30.jpg

"Pääsiäisen kun sai olla koko ajan kotona kiikuttamassa koiraa pihalle, niin eilen Freddy ei tehnyt kertaakaan sisälle :) Aika hyvä saavutus, muutoin yleensä ainakin parit pisut tulee jossain välissä sisälle. Mutta suunta on ainakin hyvä.

Käytiin pääsiäisenä myös siskoni luona syömässä ja vaikka hänellä on 3 alle 3-vuotiasta poikaa, niin hyvin meni sekin. Pikkupojat pelkäsivät Freddyä enemmän kuin se niitä. Tosi rohkeasti on Freddy kaikkeen uuteen siis suhtautunut.

Ollaan oltu myös pari kertaa koirapuistossa, silloin kun siellä ei ole ollut muita koiria ja harjoiteltu vähän luoksetuloa. Parin metrin päästä ei vielä paljon korvaansa lotkauta, mutta heti kun menen vähän kauemmas niin poika tulee kutsuttaessa heti häntä putkella luokse.

Keskiviikkona ollaan menossa koirakeitaan järjestämälle pentukurssille, se kestää 4 kertaa ja se Yaelin pitämä kurssi alkaa sitten sen jälkeen. Kun ajattelin että olisi kiva saada tähän välillekin jotain ohjelmaa meille."

***

"Freddyn ensimmäinen pentukurssi päivä meni oikein hyvin ja samalta kurssilta löytyi toinen punainen kääpiövillakoira tyttö 11kk. Oli kiva nähdä jo vähän pidemmässä turkissa oleva punainen villakoira ihan livenä ja tosi kivalta näytti. Kurssilla harjoiteltiin istumista, maahan menoa, kontaktin ottoa ja seuraamista. Ne Freddy jo aika hyvin osaakin, mutta tuo hihnassa kulkeminen/lenkille lähteminen on etenkin aamuisin vähän ongelmallista. Freddystä olisi kiva vain tehdä tarpeet lähimpään ruohikkoon ja äkkiä päästä takaisin sisälle. Sisällä sitä energiaa aamuisin kyllä riittää, mutta stoppi tulee heti kun pihalle päästään. En usko, että sillä enää kylmäkään on, kun muutoin kyllä jaksaa pitempiäkin lenkkejä tepastella. Liekö vain niin mukavuuden haluinen, että haluaa aamu-unisena sisällä peuhata :) "