Matkailu avartaa ja niinpä tyttäreni päätti avartaa elämäämme Tarton suuntaan. Jos tarinani yleensä alkavat: "Aamulla anivarhain...", niin tämä tarina alkaa jo hieman ennen tuota kuuluisaa aamuhetkeä. Alla olevista kuvista voitte nähdä, mitä mieltä Chili oli pöydällä seisomisesta. Rankkaa treeniä ja ihme tapahtui, namit alkoivat kelpaamaan.

Sitten tuli se kuuluisa aamuhetki ja lokin kanssa istuimme satamassa odottelemassa lautan saapumista. Ei, siellä ei vielä ollut muita, mutta sen voin kertoa, että me emme olleet myöhässä. Kun mutkien jälkeen pääsimme hotelliin, huoneemme oli panorama sviitti ja ikkunasta avautui näkymät joelle. 

 Hotellin takapihalla oli tori, jossa oli pienissä puukojuissa myynnissä vaikka mitä.

 Näyttelypaikka oli lähellä ja sinne oli kohtuu helppo löytää. Kuten kaikki näyttelyt, tämäkin alkoi hysteerisellä koirien puunaamisella.

 Yritin seurata tyttöjen puuhia, vartioida tavaroitamme ja seurata kehää saman aikaisesti. Yhtäkkiä kehä pölmähti täyteen puudeleita: "Apua, mikä kehä tuo on, mistä olemme nyt myöhässä???". No, onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, vaan kehässä oli tauko ja kaikki ryntäsivät treenaamaan. Ei paniikkia.

Tavaroiden huolellisesta vartioimisesta voin kertoa sen verran, että iltapäivällä huomasin kännykkäni olevan kateissa. Hetken mietittyäni kävelin autolle ja arvatkaapa, mikä nökötti ikkunatelineessä? iPhone... 

 Sitten kehät alkoivat ja päivän ensimmäinen kohokohta! Viidestä nartusta kolme oli valioita, mutta silti Naomi sijoittui hienosti kolmanneksi ohi yhden valionartun  

 Mutta Chili nappasi ROP -pentu tittelin. Se osasi suhtautua hyvin rennosti asiaan.

Spela Birski Cirman: "7 month old female. Lovely feminine head. Body is developing. Good hair for age. Nice movement."

 Ja tässä vielä kuva isosta kehästä...

 Päivän päätteeksi menimme paikalliseen ostoskeskukseen, jossa keskellä oli suuri tekojää. Aika vekkuli keksintö. Rousku päätti ottaa kunnon torkut raskaan päivän päätteeksi.

 Seuraavana päivänä olimme taas valmiita kehään ja nyt Chili oli jo kuin vanha konkari.

Spela Birski Cirman:
Rousku:"6 years old. Feminine head. Good neck & topline. Correct angulation. Correct movement" ERI
Naomi:"Very nice female. Typical head. Good neck & topline. Good angulation. Nice movement, nice character" ERI

Rousku ja Naomi täydessä näyttelylookissa: 

Tässä myöhästyneenä päivityksenä myös Tuuloksen arvostelu Naomista: "Erinomainen tyyppi, narttumainen kaunislinjainen pää. Erittäin hyvä asentoinen kaula, hyvä ylälinja ja häntä. Erinomainen etuosa. Turkki ei tänään parhaassa kunnossa. Liikkeissä häntä liikaa selänpäällä." ERI SA / Anne Sume, Viro

Ja Hämeenlinnnan arvostelu: "Mukava narttu. Feminiininen. Hyvä pää ja ilme. Purenta oikea. Hieman eteenpäin työntyvä suora lapa, hyväasentoinen (etujalan) ylävarsi. Hyvä eturinta, hieman kevyt rintakehä. Hyvä lanne ja erinomaiset kulmaukset takaa. Liikkuu mukavasti kaikista suunnista katsoen."

Naomi kehässä tuomarin silmien alla:

 Ja arvatkaapa, kuka oli taasen ROP -pentu?

Zdenka Jilkova: "7 kuukautta vanha. Todella hyvä turkki ikäisekseen. Väri on hyvä. Liikkuu hyvin. Kaunis pää."