Tässä päivänä eräänä tyttäreni kävi vastaanottamassa ja purkamassa pakaste-erää Camillan luona. Camillalla on kissa nimeltä Delfoi. Delfoi on parempi vahtikoira kuin Camillan neljä koiraa yhteensä, koirat tosin eivät olleet kotona... Kun Yael oli astumassa sisään, hän joutui perääntymään, sillä Delfoi juoksi ovelle häntä ja karvat pystyssä kiukkuisesti sähisten ja sylkien.

Hetken aikaa oven raosta turvallisesti lirkuteltuaan Delfoille, Delfoi tunnisti Yaelin ja perääntyi rauhoittuneena olohuoneeseen pöydälle nukkumaan.

Dana oli Delfoin suhteen varuillaan kun he odottelivat pari tuntia pakastekuorman saapumista. Dana oli Yaelin sylissä ja Delfoi pöydällä. Sitten Delfoi päätti nousta pöydältä tunnin verran siinä loikoiltuaan ja tulla Yaelin syliin. Silloin Danan pinna petti. Se päätti hyökätä henkeään uhmaten Delfoin kimppuun. Onneksi Yael sai pidettyä Danan kiinni, sillä voimme vain arvata kumpi olisi voittanut. Iso kissa, joka tappaa todistetusti rotan mennen tullen hiiristä puhumattakaan vai vajaa kolme kiloinen vajaahampainen Dana? Dana raapi Yaelin kädet lähes verille yrittäessään hyökätä, sillä se itse oli varma voitostaan röyhkeää kissaa vastaan.

Delfoi perääntyi suosiolla toiseen huoneeseen hieman loukkaantuneena ja katsokaa Danan ilmettä sen peloteltua Delfoi pois. Jaa'a, taitaa taas kestää ikuisuus, ennenkuin saamme Danan vakuutetuksi, että sen EI tarvitse puolustaa Yaelia. Ei agilitykentillä, ei kotipihassa, ehdottomasti EI missään!

20080704_31.jpg