Fast and Furious (musta poika, musta), varattu MK
Free Soul (musta poika, vihreä), varattu TT
Frosty Blonde (valkoinen tyttö, blondi), varattu YO
Five Stars (musta tyttö, oranssi), varattu LS
Fantastic Story (musta tyttö, valkoinen), varattu GV
Final Fantasy (musta tyttö, keltainen), varattu MJ
Filmstar (musta tyttö, punainen), varattu SH
Festive Baby (musta tyttö, pinkki), varattu PS

Pennut syntyneet 19.12.2009, luovutusiässä 6.2.2010.

***

Kennelliiton sivut:

Emä Frost'n Flashs Autumn Heaven (kuva vasemmalla)

Isä Siida's Black Boris (kuva oikealla)

Molemmille vanhemmille on tehty syksyllä 2009 SA-testi (terve) sekä silmäpeilaus (terve).

Linkki Boriksen isän, Mattiksen, sivuille.

***

Alla pentukyselyjen myötä tulleita kysymyksiä & vastauksia:

Millaisia vanhemmat ovat luonteeltaan?

Bicho on kiltti ja rauhallinen (minusta, verrattuna pieniin villakoiriimme ja muihin tuntemiini villakoiriin). Tosin kääntöpuolena se voi liikkua agilityradalla kuin "muuli", sen sijaan, että juoksisi kuin tuuli. Mutta on Bicho todistettavasti voittanut yhden agilitykisan (eikä se ollut ainoa osanottaja).

Boris on täynnä energiaa, näin sen ekan kerran agilityryhmässämme ja fiilis oli "VAU". Menoa, innokkuutta, energiaa, vauhtia. Pidin siitä ensi näkemällä ja tunne on vain ajan kanssa vahvistunut. Boris on luonteeltaan avoin ja mutkaton.
 
Plussaa oli, että se on upean näköinen koira, mutta minulle oli tärkeintä sen "käyttökoira" ominaisuudet.
 
Borikseen olen tutustunut lähemmin AGRYn treeneissä ja Konalan tokotreeneissä (se on ollut ryhmissämme).
 
***
 
Minkä kokoisia vanhemmat ovat?
 
Bicho on 62 cm ja painaa 20 kiloa, Boris on 63,5 cm ja painaa 26 kiloa. Boriksella iso osa massasta on puhtaasti lihaksia, se ei ole hintelä.
 
***
 
Paljonko aikaa menee isovillakoiran turkin hoitoon?
 
Yksiselitteistä vastausta kysymykseen ei ole. Itse pesen, föönaan, teen konetyöt ja muotoilen turkin kerran kahdessa viikossa. Siinä välillä en tee mitään, en siis harjaa tai karstaa turkkia pesujen välillä, enkä varo mutalammikoita, metsälenkkejä tms.
 
Minulla menee pesuun, föönaukseen, konetöihin ja turkin muotoiluun kaksi tuntia ja teen sen yleensä lauantai tai sunnuntai aamupäivisin. Mutta jos pesuväli on jäänyt kolmeen viikkoon, huopaa alkaa muodostumaan ja yhteen korvaan voi mennä helposti 20-30 minuuttia, sama pätee jalkoihin, siis yhteen huopaantuneeseen jalkaan voi upota aikaa 20-30 minuuttia.
 
***
 
Sukusiitosprosentti?
 
Sukusiitosprosentti: 0,0000%
Laskettu 5:n sukupolven mukaan (100% suvusta on tiedossa)
 
***
 
Sairauksia?
 
Bicho & Boris ovat olleet perusterveitä.
 
Villakoirat, etenkin pienet, ovat herkkävatsaisia. Itse olen tarkka ruoan kanssa, koirani syövät Joseran SensiPlussaa (huom: EI Joseran Sensitive). Boriksella ei ole ollut ongelmia ruoan kanssa, Boris syö Purina ProPlania, kana-riisi & jauhelihaa.

Bicho oli mukana yliopiston niveltutkimuksessa alkuvuodesta 2009 B/C lonkkien takia, mutta se todettiin terveeksi.

***

Miksi isovillakoira?

Villakoirat ovat todistettavasti älykkäitä, niiden kanssa on kiva harrastaa
Villakoirat ovat ketteriä ja nopeasti oppivia, todellisia sirkuskoiria
Villakoirista ei lähde karvaa
Villakoirasta voi tehdä sen näköisen kuin haluaa (älkää nyt kuitenkaan...)
Villakoira on seurakoira, joten se viihtyy ihan vain sohvalla, jos omistajaa laiskottaa

Isovillakoira on koira, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia. Isossa villakoirassa on virtaa harrastuksiin, mutta se on myös kaveri, joka nauttii ihan vain kotona olosta. Villakoira on älykäs, joten harrastaminen sen kanssa on hauskaa. Villakoira on allergiaystävällinen koira, sillä siitä ei irtoa karvaa. Jos on koiralle allerginen, on aina mahdollisuus, että koiralle herkistyy, mutta riski on suurempi, jos koirasta irtoaa paljon karvaa, sillä silloin siitä irtoaa myös enemmän hilsettä.

Isovillakoira on turkkirotu, joka tarkoittaa sitä, että se ei sovi laiskalle ihmiselle. Villakoira on trimmattava säännöllisin väliajoin, vastapainona ei tarvitse imuroida karvoja lattioilta eikä nyppiä niitä vaatteista. Villakoiralta ei irtoa karvaa arjen menossa, eikä sillä ole karvan lähtöä kahdesti vuodessa kuten koirilla yleensä.

Isovillakoira voi olla näyttävä näyttelykoira, mutta harva jaksaa tai haluaa pitää turkkia pitkänä. Turkin hoito vie huomattavasti vähemmän aikaa, jos se on leikattu lyhyeksi. Silloin villakoira muistuttaa esi-isiään, jotka olivat vedestä noutavia lintukoiria (kuvassa Aku eli Mermarittan Jumping Jack, poikani isovillakoira lyhyessä turkissa).

Vinkkejä ensiaskeliin villakoiran pennun kanssa löytyy täältä.

Pentu luovutetaan sirutettuna, madotettuna, rekisteröitynä, trimmattuna sekä eläinlääkärin tarkastamana. 

Rokotuksista huolehtivat pennun omistajat. Kasvattaja järjestää halukkaille pentutottelevaisuuskurssin (kuuluu pennun hintaan), tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Jos kiinnostusta on riittävästi, kasvattaja järjestää pentuagilitykurssin.

Pentua tulisi alussa käsitellä päivittäin (harjaus, kynsien leikkuu, korvat, jne), kunnes pentu antaa mielellään suorittaa normaaleja hoitotoimenpiteitä. Pesu tulisi alussa tehdä viikon välein. Trimmerin käyttöön kannattaa totutella jo pentulaatikosta, jotta murrosiässä ei tule yllättäviä ongelmia turkin hoidon kanssa. Pentupakettiin kuuluu 5 ilmaista trimmausta, joiden avulla jokainen uusi pennun omistaja pääsee alkuun turkinhoidossa.