Yöllä kesken myrskyn soi puhelin: "Äiti, junamme ajoi kaatunutta puuta päin ja se meni veturin ikkunasta sisään." Kääk, se siitä nukkumaan menosta. Missä olette? Onko kukaan loukkaantunut? Oletko sinä, Roosa ja koirat kunnossa? Jos soitat, et ilmeisesti ole vuotamassa kuiviin... Ylläoleva kuva aamu TV:n lähetyksestä (arvatkaapa, toimivatko VR:n tiedotussivut???).

Koiravaunuun törmäys oli tuntunut töyssähdyksenä ja kukaan ei loukkantunut. Mutta paluu Helsinkiin klo 23.00 siirtyi kotiin paluuseen klo 5.00. GPS kertoi, että töyssähdys oli tapahtunut Nastolassa, mutta matkustajia ei päästetty pariin tuntiin junasta, sillä sähköjohdot olivat pitkin maata. Lisäksi oli pilkkopimeää, joten esikoinen ei osannut arvioida, pystyisimmekö autolla hakemaan heitä pois. Lopulta matkustajat evakuoitiin busseilla.

"Suomen yli sunnuntai-illalla ja viime yönä liikkunut ukkosrintama on jättänyt jälkensä junaliikenteeseen. Myrskytuuli on kaatanut radalle puita ja salamointi on aiheuttanut sähkökatkoja. Junat myöhästelevät tänään maanantaina raivaus- ja korjaustöiden takia.

Nastolassa matkustajajuna törmäsi radalle kaatuneisiin puihin maanantaina aamuyöstä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta noin 300 matkustajaa evakuoitiin junasta. Veturi vaurioitui törmäyksessä, eikä juna voinut jatkaa matkaansa."