lilacpied.jpg

Gerbiilini ovat syöneet Supa Hamsteria (kuvassa Ros-Maroon ja Supa Hamsteria), jota ostan 15 kg:n säkeissä. Säkki menee noin kuukaudessa. Vaikka gerbiileilläni ei olekaan paino-ongelmia, en ole ollut ihan tyytyväinen Supa Hamsteriin, joka kuitenkin on melko rasvaista (6,5%) gerbiileille. Supa Hamsterin hyviä puolia on selkeä parasta ennen päivämäärä ja se, että se on täysin pellettivapaa. Huonoja puolia on mm. perhoset, jotka pölmähtävät pussista, en usko, että on kovin terveellistä syödä ruokaa, jossa on muhinut toukkia ja munia. Hyvää vaihtoehtoa on vain vaikea löytää.

Nyt tutun tuttu suositteli Rapunzelin ruokaa, jota päätin kokeilla. Ostin 20 kiloa (10 kg rotta ja 10 kg gerbiilimixiä) ja laitoin ensimmäiset ateriat tänään gerbiileilleni. Gerbiilimix (naudan täysrehupelletti, hevosten myslit, kaura, ohra, hevosen tiivisterehupelletti, litistetty herne, vehnä, alfalfapelletti, koirannappula, maissihiutale, pellavansiemen, maapähkinä, auringonkukansiemen) on niin vähärasvaista (4,4%), että myyjä suositteli sekoittamaan siitä rottaruokaan, joka on hieman rasvaisempaa (4,8%). Gerbiilimix ei sovi odottaville tai imettäville naaraille, se on vain ylläpitoruokaa myyjän mukaan. Ruoassa on aika paljon pellettejä, joita gerbiilini ainakaan aiemmin eivät ole syöneet, saa nähdä kuinka nyt käy.

Pitäisi vielä jaksaa selvittää, mitä naudan täysrehupelletti ja hevosen tiivisterehupelletti pitää sisällään, sillä gerbiilithän eivät syö heinää, minkä myyjäkin toteaa sivuillaan.

Rapunzelin ruoka päivätään parasta ennen kaksi kuukautta myyntipäivästä, mutta sehän ei vielä kerro, mikä on alkuperäisten säkkien parasta ennen viimeinen myyntipäivä. Loogisesti ajatellen parasta ennen pvm olisi päivämäärä, joka on alkuperäisten säkkien päivämäärän mukainen...

***

Ja tässä vastaukset:

1) Mitä pitää sisällään naudan täysrehupelletti ja hevosen tiivisterehupelletti? Minkä merkkisiä ne ovat? Onko niissä heinää? V: Pelleteissä on mm. viljoja, vitamiineja, kivennäisiä, melassia. Heinää niissä ei tainnut olla. Merkkejä en voi paljastaa, liikesalaisuus.
2) En ihan ymmärtänyt parasta ennen päivämäärää. Jos mixissä on useampia ainesosia, niin eikö parasta ennen päivämäärän pitäisi olla mixin ainesosien alkuperäisten säkkien ensimmäisenä umpeutuvan parasta ennen päivämäärän mukainen päivä? V:
En voi tietää kuinka hyvin ostaja ruokia säilyttää, joten annan "takuullista" käyttöaikaa 2 kk.

***

Ruokintaan liittyviä linkkejä:
Pellettivertailu