Toinen päivä oli pyhitetty shoppailulle ja sain noin kuukauden treenitarpeen tyydytettyä kierrellessämme jättiläismäisiä halleja. Matkalla törmäsimme myös trimmauskisaan. 

Hallissa 5 oli tokokisat pyörimässä ja täytyy vain todeta:"Vau!". Koirakot olivat upeita, pitäisi varmasti hieman vielä harjoitella Honeyn kanssa....

Sitten osuimme kiva koirakansalainen esitykseen ja alla kuvissa koira, jonka piti juosta käskystä pedille, mutta koira päättikin tappaa pedin. Yleisöllä oli hauskaa.

Koiratanssin freestyle kisassa Richard Curtis oli aivan omaa luokkaansa, yleisö repesi täysin. Uskomaton esitys.

Sitten olikin meidän viimeinen esitys, jonka katsoimme, agilityn knock out kisa. Kaksi koiraa juoksi radan yhtä aikaa, mutta lähtien eri kohdista liikkeelle. Todella hauska, en ole ennen nähnyt knock out kisaa näin toteutettuna.

Ja koska olimme Cruftsissa, juontaja oli jo iäkkäämpi herrasmies, mutta innostui jammailemaan niin, että yleisö tempautui mukaan. Ei hassumpi päätös päivälle.

Kolmantena päivänä istuimme tiukasti villakoirakehissä. Ensin katsoimme aamulla isovillakoirat (ei mitään todella vau-fiilistä, mutta ihan nättejä kivoja koiria). Sitten siirryimme toykehiin ja siellä oli mielestämme paljon kauniimpia koiria kuin Suomessa. Illalla oli sitten loppuhuipennus ja näyttelyn parhaan koiran valinta. Kaikki koirat olivat loppukehissä kauniita, rodusta riippumatta.

Crufts oli taidolla koottu ja näyttävä. Ilman koiria pystyimme näkemään ja kokemaan paljon sellaista, mikä ei olisi ollut koirien kanssa mahdollista. Koirat esiteltiin monipuolisesti harrastusnäkökulmasta (toko, agility, flyball, canicross, koiratanssi, jne). Koirat esiteltiin ihmisen parhaana kaverina (avustajakoiraesitykset). Koirat esiteltiin nuorten harrastuksena (kv junior handler kisa ja trimmauskisa). Sekä loppuhuipennuksena kehään marssi toinen toistaan kauniimpia rotunsa edustajia.

Jos minulla ei jo olisi koiraa, tuon kokemuksen jälkeen haluaisin koiran ja olisin ihan varma, että se on jotain Susikoira Roin ja Lassien välimaastosta.