Koiratanssin avoimet SM-kisat olivat Liedossa ja olin siellä yhtenä tuomarina. Hieman viime hetken harjoittelua ja sitten kisa pyörähti käyntiin, esityksiä oli kaikkiaan 18 kappaletta.

Asusteihin oli panostettu ja yksi villakoirakin oli mukana. Alla oikealla oli yksi suosikkiesityksistäni, vasemmalla nöffi, jonka esitystä on aina hauska katsoa.

Sini esiintyi loistavasti ja vei ykkössijan helposti. Sini koetteli sääntöjen rajoja pitämällä Sonicin suussa lelua, jotta se ei haukkuisi. Sitä ei ole kielletty säännöissä ja minusta se oli aika vekkuli veto. En tiedä olisiko se toiminut jollain muulla. Nähtäväksi jää, tukitaanko tämä porsaanreikä säännöissä (mistä muutama tuomari jo vihjaisi).

Kun kisa oli ohi, Yael pääsi treenaamaan Rouskun kanssa.

Vielä muutamia ajatuksia kisojen tiimoilta:
- Älä vähättele itseäsi ja koiraasi esittelyssä. "Ei me olla treenattu, mutta päätettiin kuitenkin tulla". Mitä? Miksi ette jääneet kotiin harjoittelemaan?
- Älä pyllistele tuomarille. Parissa esityksessä oli pitkiä pätkiä, etten nähnyt koiraa laisinkaan edes kurkottamalla. Näin vain esiintyjän ahterin.
- On aika veteen piirretty viiva, onko huonompi esitys sellainen, joka on unettavan tasaista jumputusta alusta loppuun ilman mitään riskejä, esitys josta näkee, että koiran kiihtymistä vältetään loppuun asti. Vai onko huonompi esitys sellainen, jossa kaikki on liian vaikeaa koiralle, koiran jättäessä liikkeet tekemättä ja / tai kiihtyessä haukkumaan kesken esityksen....
- Vajaaksi jääneet liikkeet olivat yleisin virhe. Kaikilla jäi osa liikeistä vajaiksi, mutta osa ohjaajista sai sen ohitettua lähes huomaamatta.
- Oli mainiota huomata, kuinka osa ohjaajista oli tehnyt loistavia oivalluksia vanhoista tutuista liikkeistä saaden ne näyttämään uusilta ja raikkailta.
- Älä kävele edestakaisin musiikin tahdissa ja tee esityksestä musiikin tahdissa olevaa toko / temppuesitystä. Itse arvostan sitä, että esitys on tanssillinen (tavalla tai toisella).
- Älä haahuile kehässä, vaan tee esityksestä napakka. Esimerkiksi, jos koira kaartaa peruuttaessa vasemmalle / oikealle, suoraan menon sijaan, ei näytä hyvältä, kun ohjaaja seuraa päämäärättömästi perässä. Ohjaaja vie ja koira seuraa perässä, ei päinvastoin.

Tässä ajatuksiani vuoden takaa...

Koiratanssia esitellään Kennelliiton sivuilla, nyt kun siitä on tulossa virallinen laji Suomessa.

Kisojen jälkeen oli vuosikokous ja Yael liittyi Tahtitassujen hallitukseen varajäsenenä. Itse jatkan varsinaisena jäsenenä, rahastonhoitajana ja jäsensihteerinä.