Kaikki pennut ovat suloisia ollessaan kaksiviikkoisia, mutta nämä punaiset ovat kyllä aika suloisia...

Suomessa villakoirilla punainen hyväksyttiin omaksi värikseen 6.3.2007 eli kaksi vuotta sitten. Punaiset villakoirat kilpailevat näyttelyissä samana rotuna harmaiden ja aprikoosinväristen villakoirien kanssa, lukuun ottamatta toyvillakoiria, joissa kaikki eri värit kilpailevat yhtenä rotuna.
"Aprikoosi ja punainen: Aprikoosilla ja punaisella voi olla joko musta tai ruskea pigmentti. Musta pigmentti tosin aprikooseilla on ruskeanmusta, vaikka se on geneettisesti musta. Paras tapa parantaa aprikoosiväriä on käyttää vanhempia aprikoosikoiria, joilla väri on säilynyt. Siis sama ohje kuin mustilla.

On huomattava, että aprikoosia väriä ei voi parantaa astuttamalla punaisella. Ainoa poikkeus on, jos punainen väri on säilynyt epätavallisen hyvin, eikä sillä ilmeisesti ole haalistavia tekijöitä, kuten c(ch).

Punaisia on erivärisiä ja vaaleimmat, jotka saattavat mennä läpi aprikooseina, ovat jalostustyössä erityisen vaarallisia, koska niiden aprikoosijälkeläiset todennäköisesti ovat lähellä cremeä. Mistä tämä punainen väri tulee, on epävarmaa. Yksi epäilys on punaisista cockereista. Joka tapauksessa se on väri, joka dominoi tavalliseen aprikoosiin nähden, koska kaksi punaista voivat saada aprikoosijälkeläisiä, muttei päinvastoin." Lähde

Rotumääritelmä:  "Punainen : kauttaaltaan yksivärinen, ei koskaan aprikoosiin vivahtava.
Silmäluomet, kirsu, huulet, ikenet, kitalaki, luonnolliset aukot, kivespussi ja päkiät ovat hyvin pigmentoituneet. "

Geenitestit väreille:

"VetGen has discovered that Poodles who are brown have the 'bb' genotype and Poodles who are cream, white, apricot or red have the 'ee' genotype.
The DNA Test for coat color in Poodles will allow breeders to test dogs who are NOT brown, to identify whether the b allele is present, as well as to test those dogs who are NOT cream, white, apricot or red, to identify whether the e allele is present. 
The DNA test for b and e allows breeders the choice of producing dogs with brown coat color, as well as the opportunity of breeding away from the cream, white, apricot or red coat color. "

Apricot / Red Poodle Club