Tänään minijoukkueemme kisasi rotu-race-kilpailussa. Joukkueessa olivat Freddy, Rousku, Junior ja Snögö. Joukkueita oli 38, Villakoiratädit starttasivat kolmanneksi viimeisinä. Villakoiratädit eivät sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon, mutta yritystä kyllä oli (sija 23).

"RotuRace on leikkimielinen kaikille koiraroduille – myös sekarotuisille – suunnattu vauhdikas juoksutapahtuma. Nimensä mukaisesti RotuRace- joukkueen muodostaa neljä samanrotuista ja – kokoista koiraa, jotka kilpailevat kokonsa mukaisissa luokissa. RotuRacessa on viisi eri luokkaa: minit, midit, maxit, jättirodut ja vinttikoirat. 

Juostava matka on 80m ja tyyli täysin vapaa – omistaja saa käyttää kaikki mahdolliset keinot innostaessaan koiransa huippuvauhtiin tai jopa itse juosta tuon matkan koiransa puolesta, jos koira päättää tehdä tenän juostavan matkan suhteen! Juuri tämä tekee RotuRacesta niin hauskan; mukaan voivat tulla ihan kaikki koirat rodusta, harrastustaustasta tai koiran taidoista riippumatta! 80m voi taittua tyylikkäästi kävellen ja maata haistellen tai hurjana ajo-haukkua kiljuen! Ja tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa.

RotuRacessa palkitaan nopeimpien suoritusten ja tsempparipalkintojen lisäksi myös hauskin joukkueasuste sekä hauskin joukkuenimi – joten huumoria ja pähkähulluja ideoita saavat joukkueet vapaasti toteuttaa!"